Planurile primăriei pentru eliberarea traficului din Timișoara, în 2022. „Vor fi proiecte uriașe!”

santier timisoara

Mai multe proiecte majore pentru infrastructura edilitară și rutieră a Timișoarei vor fi implementate în 2022. Cele mai multe sunt deja în execuție, pentru altele, autoritățile estimează că în cursul acestui an vor demara licitațiile pentru deschiderea șantierelor. 

În ceea ce privește infrastructura edilitară, Primăria Timișoara vrea să schimbe rețele de apă, canal și termoficare. În 2022 e în grafic înlocuirea a 15 km de rețea de apă și canal în multe zone din oraș. Infrastructura actuală învechită a creat de multe ori avarii și disfuncționalități.

Pe proiectele mari de infrastructură, în execuție sunt bulevardul Cetății și Calea Bogdăneștilor. Anul acesta ar trebui să înceapă și lucrările la subtraversarea de la Solventul, unde autorizația de construcție a fost eliberată pe finalul anului trecut.

„La începutul acestui an va trebui să începem și Stan Vidrighin, să reabilităm întregul bulevard, de la Ștefan cel Mare până la AEM, ca să putem folosi noile tramvaie pe linia lui 4, cea mai populară, cea mai utilizată linie de tramvai din Timișoara. Iar un alt proiect mare care va începe în prima parte a anului va fi licitația pentru execuție pentru noul pod de la fosta fabrică Ilsa. Aici avem un proiect matur, în faza de avizare. Avem avizul de mediu și vom da drumul la licitația de execuție. Aceste proiecte sunt de dimensiuni, foarte mari, cum nu s-au mai făcut în ultimii 10 ani în Timișoara. Doar când vom avea un nou pod peste Bega, bulevarde și linii de tramvai reabilitate vom putea să mai reducem din congestiune și traficul cu care ne confruntăm.”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Cu privire la noul pod de la Solventul, anul acesta se așteaptă și recepționarea proiectului, în vară, urmând ca apoi autoritățile locale să pregătească licitația pentru execuție.

„Undeva la sfârșit de an vom ajunge și cu podul de la Solventul, care va uni bulevardul Dâmbovița de strada Gării, în execuție. Aici intenționăm să obținem fonduri europene pentru execuție. Vorbim de proiecte cu valoare totală de peste 500 de milioane de lei, doar aceste proiecte. Vor fi uriașe și le vom implementa în următorii 2-3 ani.”, a mai spus Lațcău.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/