Planuri mari pentru Cinematograful Timiș: „Va fi o sală multifuncțională”

explo 1000x200

Cinematograful Timiș va fi reconsolidat de către municipalitate. Consiliul Local a aprobat în această săptămână realizarea documentației tehnice. Proiectul de 24 milioane de lei urmează să prindă contur în 20 de luni, conform planurilor proiectanților.

Cum se presupune că va arăta cinematograful după reabilitare

O mare parte din proiect va consta în reamenajarea interioară, însă și fațada va fi reabilitată. Proiectul cuprinde amenajarea unei grădini verticale cu iluminat, la parter se va face o nouă compartimentare a sălilor, realizată din gips-carton și structuri metalice. Va exista o cafenea, foaier, snack-bar, casierii și garderobe accesibile. Conform primarului Timișoarei, vor fi finisaje moderne peste tot, iluminat LED a pardoselii, închideri retractabile, mobilier nou și sisteme electronice moderne. Sala de spectacol propriu-zisă va avea o nouă scenă, de dimensiuni mult mai mari. Se vor crea și platforme de acces pentru persoanele cu dizabilități.

„Am reușit să aducem în patrimoniul municipalității toate cinematografele din perioada comunistă. Vom forța nota ca acest cinematograf să devină funcțional mult mai devreme decât după 20 de luni. Vom avea o nouă sală foarte versatilă în funcționarea sa aici în plin centrul orașului, în Piața Victoriei. Nu va fi un cinematograf, va fi o sală ce va fi folosită pentru proiecții de filme, va fi o sală multifuncțională. Nu știu câți dintre voi mai țin vechea sală minte, e extrem de mică și nu se poate folosi nicidecum pentru spectacole, nici măcar pentru reprezentări. Va fi un mare câștig pentru oraș în ceea ce privește facilitățile sale pentru spectacole.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.