Planuri mari la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara. Cristian Oancea: „Vrem să fim un centru de referință pe partea de diagnostic”

spital,coronavirus

Lucrurile nu au bătut pasul pe loc la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, chiar dacă în anul pandemiei a fost unitate COVID-19. Pe lângă proiectele de renovare și dotare cu aparatură medicală, au fost gândite programe de screening și au fost introduse noi proceduri astfel încât să fie dezvoltat și actul medical.

Spitalul de Boli Infecțioase a intrat în lupta împotriva Covid-19 chiar de la primul caz apărut în vestul țării. Conducerea unității sanitare spune că primele măsuri de carantinare au fost benefice. Asta, pentru că le-au dat timp medicilor să se organizeze și să afle cât mai multe informații despre noul coronavirus.

„A fost o provocare pentru mine, la fel și pentru colegii mei. Eu mi-am dorit din punct de vedere uman, dar și profesional ca toți colegii mei să fie în siguranță. Pentru ca ei să fie liniștiți și să poată lucra pentru oameni trebuia să le asigurăm materialele necesare de protecție. De la bun început nu știam cu ce tip de virus ne confruntăm. Ne uitam siderați le ceea ce se întâmpla în Italia. Cred că primele măsuri de carantinare au fost bune. Acel prim val l-am depășit prin carantinare pentru că am avut timp să ne organizăm, să aflăm ce este cu acest virus, am avut timp să ne dotăm, iar valurile doi și trei ați văzut ce impact devastator au avut asupra sistemului.”, a explicat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

În acest moment se lucrează pentru finalizarea unor noi corpuri de clădire în curtea spitalului. Este vorba despre corpul A în care vor fi amenajate 13 saloane cu câte două paturi și grup sanitar propriu. În ceea ce privește corpul B, acesta va fi destinat pacienților cu afecțiuni respiratorii și vor fi amenajate cabinete de kinetoterapie, hidroterapie, aerosoli, mai multe birouri și o sală de mese. Cel mai recent proiect vizează rezolvarea unor probleme apărute la instalația electrică, veche de aproape un secol. Planurile vor continua cu o serie de proiecte orientate spre partea medicală, în așa fel încât spitalul să devină un centru de referință pe partea de diagnostic.

„Unul dintre primele mele proiecte a fost să facem vizibil spitalul, cu bune, cu rele. Pe pagina de Facebook ținem la curent comunitatea cu ceea ce facem. Avem o serie de proiecte, am început să reactivăm Chirurgia Toracică cu noi proceduri. Am adus chirurgi din București. Facem proceduri PET-CT în scop de diagnostic în oncologie. Vrem să acoperim partea de diagnostic în oncologie, să fim un centru de referință în zona de vest în această sferă – de diagnostic. Avem mamograf de sân și vrem să îi dăm drumul în decurs de o lună. L-am achitat și așteptăm aprobările, am dat drumul la RMN, intrăm în programe de screening de cancer de sân, cancer pulmonar. Am început radiologia intervențională, cu pași timizi, dar vrem să continuăm. De asemenea, vrem să facem prevenție, pentru că noi vrem să prevenim, nu să tratăm.”, a mai spus Cristian Oancea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/