Primăria Timișoara prelungește cu doar trei luni contractul cu Colterm pentru furnizarea apei calde și căldurii

Contractul Primăriei Timișoara cu societatea Colterm privind furnizarea energiei termice expiră peste câteva zile, astfel că municipalitatea intenționează să-l prelungească, însă doar cu trei luni. Între timp, angajații primăriei lucrează la un nou contract.

În următorul plen, pe masa aleșilor locali va sta un proiect de hotărâre cu privire la prelungirea contractului Primăriei Timișoara cu societatea de termoficare Colterm pentru furnizarea energiei termice.

Potrivit documentației care însoțește proiectul de hotărâre, contractul a fost încheiat în urmă cu 15 ani, iar în luna februarie a acestui an a fost prelungit până la data de 30 august. În condițiile în care peste doar câteva zile contractul în baza căruia Colterm livrează apă caldă și căldură expiră, Primăria Timișoara vrea să-l prelungească, însă doar cu trei luni, până la data de 30 noiembrie 2021.

leader board 728 x 90 px

Între timp, reprezentanții municipalității lucrează la un nou contract, documentația fiind trimisă spre avizare la Consiliul Concurenței.

La momentul actual, Municipiul Timișoara se află încă în curs de derulare a demersurilor în vederea încheierii unui nou contract de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică în municipiul Timișoara. În acest scop, Municipiul Timișoara inclusiv a depus spre avizare la Consiliul Concurenței conform art. 52 alin. (2) din Legea nr. 51/2006 documentația aferentă încheierii noului contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică din municipiul Timișoara. Din considerente obiective nu este posibilă finalizarea demersurilor în vederea încheierii noului contract de delegare a gestiunii serviciului până la data de 30.08.2021 (când expiră durata contractului nr. 216/30.05.2006). Aceste considerente obiective includ, fără limitare, complexitatea din punct de vedere juridic, tehnic și economic a întocmirii documentației aferente noului contract de delegare în contextul situației specifice a serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul Municipiului Timișoara și a infrastructurii aferente serviciului, complexitate ce necesită un volum mare de muncă în vederea pregătirii documentației; (ii) neobținerea până la acest moment a avizului Consiliului Concurenței cerut conform art. 52 alin. (2) din Legea nr. 51/2006”, scrie în proiectul de hotărâre.

Potrivit reprezentanților primăriei, vechiul contract va înceta automat în momentul intrării în vigoare a noului contract aflat în lucru privind „delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice și electrice, transport, distribuție și furnizare a energie termice în Municipiul Timișoara”.