Planuri administrative ratate din cauza pandemiei. „Am cheltuit bani din bugetul local și nu i-am mai recuperat”

Nevoiţi să sprijine comunitățile în lupta împotriva răspândirii temutului virus, edilii-șefi ai UAT-urilor din toată țara au băgat mâna adânc în bugetele locale, totul pentru a ține piept situației epidemiologice. Deși Guvernul României s-a angajat să returneze aceste sume, banii nu au ajuns nici în ziua de astăzi la beneficiari, multe planuri administrative fiind ratate din acest motiv. S-a întâmplat și în orașul de la malul Dunării.

Despre cum ar caracteriza perioada lunilor de izolare, dar mai ales cum a reușit orașul pe care l-a condus să nu înregistreze un număr semnificativ de infectări cu Sars-Cov-2, Adrian Torma, primarul reales de electoratul urbei din Clisura Dunării, dar nevalidat încă, a detaliat:

„Această pandemie a pus la încercare întreaga umanitate, iar noi, primarii, am căutat să facem față necunoscutului. Legat de cheltuieli, vreau să subliniez că nu am făcut rabat de la absolut nimic din ceea ce trebuia achiziționat/realizat pentru ca liniștea socială în comunitate să rămână aceeași. Am fost foarte implicat alături de colegii mei în această luptă cu inamicul invizibil. Într-adevăr, nu am recuperat cheltuielile aferente perioadei respective, dar pot spune că sunt mulțumit de faptul că în acea perioadă nu au fost înregistrate foarte multe cazuri de COVID-19. Aceste sume vor fi trecute la diverse cheltuieli nerecuperate. Ne bucurăm de faptul că am reușit să ținem sub control pandemia. Asta a contat cel mai mult”.

leader board 728 x 90 px

Referitor la direcția spre care puteau fi îndreptați banii cheltuiți în pandemie, dacă ar fi fost recuperați, omul care a condus destinele locuitorilor din Moldova Nouă în perioada 2016-2020, a mai adăugat:

„Având în vedere că pe raza orașului vorbim despre nevoile spitalului, despre cele ale liceului, la care s-au adăugat și dezinfectările la nivel de UAT, suma cheltuită în acest sens a fost de aproximativ un milion de lei. Dacă am fi recuperat acești bani, categoric sumele s-ar fi îndreptat spre reamenajarea urbanistică a orașului pentru că aici stăm noi rău la nivel de comunitate”.