Peste 13 milioane de lei pentru un nou corp de clădire la Liceul Waldorf din Timișoara

Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui nou corp de clădire și dotarea acestuia la Liceul Waldorf din Timișoara. Noul corp se va construi pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp, pe strada Uranus nr. 14. 

Valoarea contractului este de 13,6 milioane lei. 85% din bani vin prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% – de la bugetul național, iar 2% provin din bugetul local.

De această investiție vor beneficia 446 de elevi pentru care se dorește „crearea unui mediu propice pentru desfăşurarea actului educaţional la un nivel superior de performanţă, proiectat să faciliteze predarea şi învăţarea şi aliniat principiilor de moderne de învăţare”, potrivit Primăriei Timișoara.

Vor fi achiziționate echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare, pentru creșterea accesului la informaţie şi crearea bazelor pentru utilizarea noilor tehnologii. Noile dotări le vor permite și un acces mai bun persoanelor cu dizabilităţi la serviciile educaţionale.