În căutare de bani europeni! Vot favorabil reabilitării termice a 21 de clădiri publice

La ultima rectificare de buget, secțiunea de cheltuieli a bugetului local al capitolului Autoritate executivă a cuprins sumele necesare pentru realizarea certificatului de performanță energetică pentru 21 de clădiri publice.

La secțiunea de funcționare, viceprimarul Lugojului a propus un amendament: „se diminuează cu suma de 363.000 lei capitolul cheltuieli de personal. Este vorba de sume excedentare necheltuite cu plata salariilor. Se majorează cu suma de 243.000 lei capitolul alte cheltuieli, respectiv certificat de performanță energetică a 21 de clădiri publice cu suma de 72.000 lei, audit energetic la acestea cu suma de 121.000 lei și servicii de asistență, cu suma de 50.000 lei”.

„Acțiunea se face în vederea accesării de fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor publice, școli etc. Pe lângă serviciile de asistență tehnică, mai este necesară întocmirea de caiete de sarcini, evaluarea ofertei tehnice și verificarea documentației tehnice pe proiecte de mobilitate și regenerare urbană. În urma amendamentului, totalul cheltuielilor Autorității executive a fost de 522,38 mii lei.”, a explicat viceprimarul Bogdan Blidariu.

Reamintim că acest amendament, trecut prin votul Consiliului local la 15 decembrie, a făcut obiectul primelor contre dintre putere și opoziție, în Consiliul local. Opoziția acuza noua administrație că, abia instalată la Primărie, se gândește la propriul confort termic, iar răspunsul a fost că documentația se face în vederea accesării de fonduri europene, inclusiv pentru școlile din oraș. Proiectul se poate extinde și la alte clădiri din municipiu, cu acordul proprietarilor.