Planul de atac pentru curățenia de primăvară e gata de pus în aplicare!

Campania „Curățenie de primăvară”, derulată în perioada 11-31 martie, la inițiativa Primăriei Orașului Moldova Nouă, are nevoie de implicarea tuturor cetățenilor pentru ca rezultatul să fie unul pe măsura așteptărilor. În acest sens, primarul Torma s-a întâlnit luni cu reprezentanții mai multor instituții publice din oraș pentru a mobiliza întreaga mișcare de la malul Dunării înspre campania comună de ecologizare.


În prima zi a campaniei „Curățenie de primăvară”, Casa de Cultură Moldova Nouă a fost gazda întrevederii dintre edilul Torma și reprezentanții mai multor instituții de pe raza orașului, pentru a pune la punct ultimele detalii vis-a-vis de planul de bătaie în privința campaniei de ecologizare. „Am convocat o ședință cu majoritatea șefilor de instituții publice din Moldova Nouă pentru a-i motiva un pic și pentru a-i ruga să participăm la o campanie de ecologizare cât mai hotărâtă pe raza orașului Moldova Nouă. Cu această ocazie încercăm să fim noi, instituțiile de stat, un model pentru ceilalți”.

CITEȘTE ȘI: Curățenia de primăvară se lasă cu premii, la Moldova Nouă

Concret, Torma explică în ce mod se va face ecologizarea în funcție de fiecare zonă din oraș: „Fiecare dintre șefii de instituții își va alege o zonă, în general, vorbim de zona cea mai apropiată de locul unde aceștia își desfășoară activitatea și vor ecologiza: albia râului, parcul din fața clădirii sau zone limitrofe de pe domeniul public. Noi, Primăria, le punem la dispoziție toate cele necesare: saci menajeri, unelte, vopsea, chiar și var, dacă este nevoie. Până la sfârșitul lunii, încercăm să transformăm Moldova Nouă într-un oraș curat”.

Astăzi, de exemplu, începând cu ora 16.30, o echipă de voluntari din cadrul Primăriei va participa la ecologizarea râului din Boșneag, ecologizare la care sunt așteptați să participe toți cei care țin la orașul Moldova Nouă, dar mai ales cei care țin la o imagine curată a acestuia.