Vela nu-i dă afară din PNL, dar Borcean și Torma sunt invitați să plece de bunăvoie!

Președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, dă de înțeles că liberalii stau atât de bine în sondaje și că au atât de mulți oameni valoroși încât n-ar fi nicio pierdere dacă doi din actualii primari de oraș ar trece la o altă formațiune politică sau ar candida în 2020 ca independenți!

După ce Felix Borcean, primarul Caransebeșului, a afirmat într-un interviu pentru expressdebanat.ro că este aproape imposibil să mai poată colabora cu Marcel Vela, acesta din urmă i-a arătat ușa partidului. „Poate să își dea demisia din funcția de primar, cine îl oprește?! Îl oprește cineva?! Sau din PNL! La PNL nu e nimic cu forța, trăim într-o țară liberă și fiecare poate să plece unde vrea, inclusiv domnia sa. Eu nu îmi aduc aminte ca eu sau vreun coleg să-l ținem cu forța pe Felix la PNL. Dacă nu mai poate… Trăim într-o țară liberă, într-o societate liberă, într-un partid liberal, poate să ia orice decizie consideră dânsul dacă nu ne mai suportă, nu îl oprește nimeni, eu nu îl opresc!”, a afirmat președintele filialei liberale din Caraș-Severin.


Totodată, Vela l-a avertizat pe Borcean că deocamdată este membru PNL și că trebuie să respecte Statutul, chiar dacă îi place sau nu situația. Lucru valabil și pentru un alt edil liberal, Adrian Torma, de la Moldova Nouă! Acesta a avut la rândul său mai multe ieșiri critice la adresa președintelui Vela, iar ca replică, i se arată și lui ușa partidului.

„Partidul Național Liberal în Caraș-Severin este restartat. De la 7% l-am dus la 36% în 2016 și acum pe sondajul național PNL stă cel mai bine. În Caraș-Severin, în primii cinci politicieni sunt patru liberali, tocmai pentru că eu am încurajat liberalii să crească, nu am fost eu pe primul loc și la umbra nucului nu crește nimic. Nu e pe locul 10 următorul, ca la alte partide. Eu, ca președinte, în sondajul național, în primele cinci locuri am adus patru liberali: Nelu Popa, eu, Jaro Marșalic și Valeria Schelean. Nu altcineva! Nici Felix, nici Torma! Totodată, în Regiunea Vest Arad-Hunedoara-Timiș-Caraș-Severin eu am cel mai mare scor. Eu cred că mai restartat de atât PNL nu poate fi. Că sunt unii colegi care au trăiri… Nu opresc trăirile!”, a comentat Vela.