„Coajă e balamaua la SC Gugulania”. De el depinde luarea unei decizii în legătură cu conducerea societății

Dacă liberalii din Caransebeș și-au anunțat target-ul la europarlamentare, social-democrații nu știu încă la ce să se aștepte. Prima dată vor testa electoratul și abia după vor face declarații.

Aflat într-o conferință de presă, liderul grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, Florin Bogdea, ne-a declarat că încă nu are o analiză pentru europarlamentarele care bat la ușă. „Eu nu vreau să dau alte informații atâta timp cât președintele nostru, Ilie (Bebe) Iova, nu este de față, vreau să ofer informații doar despre Transal Urbis, unde PSD este majoritar de acum”, ne-a precizat Florin Bogdea.


La rândul său, Valentin Dascălu, fost viceprimar al municipiului și consilier local cu vechime, ne-a precizat că PSD Caransebeș va organiza lunar întâlniri cu presa, tema conferinței viitoare fiind alegerile europarlamentare.

Pe de altă parte, Florin Bogdea a specificat că, la SC Gugulania, PSD nu este majoritar, deși a fost aproape aceeași situație în Consiliul Local ca și la Transal Urbis, însă, deși în locul lui Tămășilă a fost ales el, acum, în Consiliul de Administrație sunt 3 membri PNL și 2 membri PSD. Cu toate astea, este de notorietate că întreg „scandalul politic” în sânul PNL Caransebeș s-a aprins de la impunerea PNL în vederea obținerii acordului consilierului Tămășilă de a schimba directorul de la Gugulania. Cum Tămășilă nu a fost de acord, liberalii i-au cerut schimbarea din Consiliul de Administrație. Doar că în momentul alegerii unui alt consilier liberal pe același post, nu s-a obținut majoritatea, pentru că Pop și Tămășilă au trădat, lucru cu care Biroul Politic Local al PNL nu a fost încântat, astfel că decizia excluderii din partid a venit imediat. Și cel ales de majoritate a fost Florin Bogdea, care precizează că acum situația la Gugulania este 2 la 2 și este interesantă mutarea lui Ioan Cojocariu, al treilea membru liberal în Consiliul de Administrație, care a lipsit de la AGA convocată de SC Gugulania, deși anunțase că este de acord cu propunerea de schimbare a directorului, propunere susținută de PNL, însă tabăra lui Marcel Vela.

Întrebat, Ioan Cojocariu (Coajă) ne-a declarat că se ține departe de aceste „scandaluri”, pentru că niciodată nu se știe de unde bate vântul.

Cu toate astea, Consiliul de Administrație trebuie să fie majoritar pentru luarea unor decizii, astfel că Ioan Cojocariu ar putea fi „balamaua” în tot acest joc politic, susține social-democratul Valentin Dascălu.