Curățenia de primăvară se lasă cu premii, la Moldova Nouă

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Primăria Orașului Moldova Nouă derulează, în perioada 11-31 martie, campania „Curățenia de primăvară”, o campanie prin care edilul Torma încearcă să-i mobilizeze pe locuitorii de la malul Dunării în ideea unui scop comun și anume: un oraș curat! Mai mult decât atât, pentru a-i motiva pe cei care vor să se implice, edilul renunță, din nou, de data aceasta, la o parte din salariul de primar, bani pe care-i va transforma în premii pentru „cea mai faină casă și spațiu verde aferent”!

Venirea primăverii coincide cu revenirea la viață a naturii. Iar când totul în jurul nostru înflorește, gunoaiele sunt cele care împroașcă cu noroi tabloul de poveste. Pentru a evita această situație neplăcută, administrația publică locală din Moldova Nouă face apel la cetățeni să se implice în campania de curățenie, astfel încât, după cum afirmă primarul Torma, „orașul nostru” să devină „casa noastră”!

Campania comună de igienizare se adresează atât cetățenilor care stau la casă, cât și celor care locuiesc la bloc, administratorilor de firme private, precum și instituțiilor publice. În cadrul acestui proces, aportul Primăriei se va rezuma la:
– punerea la dispoziție a sacilor menajeri, uneltelor și materialelor necesare;
– colectarea și transportul deșeurilor adunate;
– implicarea tuturor celor din Primărie în ecologizarea parcurilor centrale/domeniilor publice.

Printre îndatoririle cetățenilor, în funcție de categoriile enunțate mai sus, se pot enumera:

– igienizarea spațiului public din fața locuințelor, respectiv din fața instituțiilor publice/private;
– văruirea arborilor, vopsitul băncuțelor, plantarea de flori;
– stoparea hrănirii câinilor fără stăpân la scara blocului și aducerea patrupedelor la adăpostul de la seră;
– îndepărtarea ambalajelor și a mucurilor de țigară de pe spațiul verde.

promovare banner maxagro

Drept răsplată pentru implicarea în menținerea unui oraș curat, primarul Torma pune la bătaie suma de 3.200 lei din salariul de edil. Astfel, în cadrul categoriilor „Cea mai tare scară de bloc” și „Cea mai faină casă și spațiu verde aferent”, premiile în bani vor fi repartizate astfel:
– locul I: 500 lei;
– locul II: 300 lei;
– locul III: 200 lei;
– locurile IV-IX: 100 lei.

Pentru a intra în cursa premiilor campaniei „Curățenia de primăvară”, tot ceea ce trebuie să faceți este să imortalizați spațiul igienizat, apoi să urcați fotografia pe pagina de socializare Facebook și să etichetați Adi Torma!

publicitate tmc 640