Plan B pentru salvarea UCMR!

Litera K din cadrul Legii Insolvenței a rămas neclintită, astfel că acum se iau în calcul alte soluții pentru salvarea societății care se apropie cu pași repezi de faliment.

Parlamentarii s-au opus Legii care să transforme creanțele societăților în acțiuni ale statului român, astfel că UCMR a rămas pe dinafară, spre disperarea angajaților care sunt în derivă, fără să știe dacă mai pot fi un sprijin real pentru familiile lor sau dacă sunt obligați să ia calea străinătății pentru a supraviețui.

Potrivit liderilor sindicali, însă, salvarea ar veni tot din partea factorului politic, de la care uzina așteaptă acum un tratament special. ,,Se vorbește despre luarea în calcul a unei decizii la nivel de Guvern care să privească exclusiv Uzina Constructoare de Mașini Reșița, prin care datoriile să fie transformate în acțiuni doar punctual, întrucât societatea apare pe lista obiectivelor strategice pentru România, a spus Gheorghe Despa, lider sindical în cadrul UCMR.

În momentul de față, circa 300 de angajați își desfășoară activitatea în uzină, cei mai mulți dintre muncitori aflându-se în șomaj tehnic. Problema este că previziunile privind reluarea integrală a activității sunt destul de sumbre în viitorul apropiat.