Romeo Dumitrescu nu scapă de acuzaţii!

Dosarul întocmit pe numele medicului reşiţean în care este vinovat pentru moartea unei femei a fost plimbat de la o comisie de analiză la alta. Deşi acestea au negat vreo culpă medicală, chirurgul nu scapă de probleme. Insistenţele familiei victimei au dus la redeschiderea urmăririi penale.

Romeo Dumitrescu este suspectat că din vina sa ar fi murit o femeie pe care a supus-o la şase intervenţii chirurgicale, după cum susţine familia acesteia. În luna august 2011, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de chirurg. Familia Fonat a făcut în instanţă o plângere împotriva rezoluţiei procurorului, plângere care, în 2012, a fost admisă de judecători. În consecinţă, dosarul a fost trimis din nou la Parchet, iar apoi la Institutul de Medicină Legală Timişoara pentru a fi refăcut şi completat. De la IML Timişoara s-a plimbat pe la INML „Mina Minovici” din capitală şi s-a reîntors la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, procurorul de caz dispunând încă o dată scoaterea de sub urmărirea penală. Prim-procurorul a infirmat însă această rezoluţie, astfel că dosarul a ajuns, în cele din urmă, tot la Judecătoria Reşiţa.

Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa. Constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei din data de 17.03.2014 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa în dosarul 3602/P/2010 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale faţă de suspectul Dumitrescu Romeo Traian, sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă. Definitivă”, se arată în sentinţa Judecătoriei Reşiţa.

CTEŞTE ŞI: CHIRURGUL ROMEO DUMITRESCU, URMĂRIT PENAL!

Reporterii Express de Banat l-au contactat pe doctorul Romeo Dumitrescu pentru a comenta cele întâmplate, acesta susţinându-şi de la bun început nevinovăţia. Potrivit chirurgului, acesta nu înţelege de ce familia Fonat insistă cu demersurile în justiţie prin care încearcă să demonstreze că s-ar face vinovat de moartea femeii.

Nu am primit nicio înştiinţare şi nici nu voi primi nimic. Aici este vorba despre o chestiune procedurală. Nu are nicio legatură cu repunerea în instanţă a acestui dosar. Acest domn Fonat care a reclamat peste tot nişte neadevăruri îngrozitoare şi care, pe fondul acesta, m-a jignit în toate felurile, a solicitat acum ca expertiza a doua care a fost făcută la indicaţia Institutului de Medicină Legală din Timişoara să fie avizată şi de o comisie de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti. Aici este vorba despre o repunere a acestor avize şi în niciun caz de contestare a expertizelor. Deja trei procurori au dat neurmărire, iar dânsul tot insistă cu asta”, a declarat chirurgul Romeo Dumitrescu.

Familia Fonat este sigură de vinovăţia doctorului şi speră să o poată dovedi în instanţă, în timp ce doctorul Dumitrescu susţine că imaginea sa este grav afectată din cauza acuzaţiilor care i se aduc şi pe care le consideră nefondate.

Resping sub orice formă atitudinile lui Fonat care sunt în afara oricărei realităţi. Mai mult decât atât, eu am filmat şi am pus la dispoziţie tuturor celor care au analizat situaţia, am explicat în timpul intervenţiei ceea am găsit şi ceea ce am făcut. Eu nu am de gând să dau curs invitaţiilor sale, jignirilor pe care mi le aduce mie şi tuturor colegilor. El nu are decât să facă aceste lucruri pentru că legislaţia noastră dă aceste drepturi. Din păcate, în România încă nu sunt stabilite nişte lucruri care atunci când cineva îţi face o afirmaţie care nu au nicio fundamentare să suporte consecinţele respective”, a concluzionat Romeo Dumitrescu.