Planificatele majorări de pensii şi salarii vor contribui la adâncirea deficitului de cont curent!

Principala voce a liberalilor cărășeni, deputatul Valeria Schelean-Șomfelean, a primit confirmarea proastei guvernări PSD și a datoriilor excesive făcute de fostul guvern.

Schimbarea perspectivei României, subliniată prin Raportul Standard & Poor’s, reprezintă rezultatul proastei guvernări a PSD, spune parlamentarul liberal. Analiștii subliniază faptul că abaterile cauzate de cheltuielile masive ale fostului guvern au forţat actuala conducere a României să revizuiască obiectivele fiscale pentru 2019 şi 2020, pe fondul încetinirii economiei. Planificatele majorări de pensii şi salarii vor contribui la adâncirea deficitului de cont curent deja substanţial inclusiv în 2020.

„Pe de altă parte, în analiza Standard & Poor’s este remarcat faptul că, pe final de an, au fost anunţate măsuri de consolidare fiscală şi bugetară, care dau încredere investitorilor că perspectiva României se poate îmbunătăţi. Cu alte cuvinte, analiştii financiari apreciază măsurile actualului Guvern în vederea consolidării fiscale şi bugetare”, a mai spus Valeria Schelean-Șomfelean.