Plan pentru relansarea județului Caraș-Severin! Pavel Aghescu a găsit sursa de finanțare!

explo 1000x200

Pavel Aghescu a scos din nou la lumină proiectul de amenajare a teritoriului județului Caraș-Severin, întocmit în anul 2003, în speranța că parlamentarii din zonă vor face tot posibilul pentru a-l împlini. Președintele Agora Cărășeană susține că a găsit și banii pentru ca județul să iasă din impas.

Președintele Societății Civile „Agora Cărășeană”, Pavel Aghescu, susține cu tărie că a găsit sursa de finanțare pentru ca județul Caraș-Severin să renască. Cel puțin din punct de vedere industrial, dar și agricol. Omul de afaceri vrea să adune la un loc cei șapte parlamentari de Caraș, fără să țină cont de partidul din care fac parte, pentru a pune pe tapet problemele județului. „Aș vrea ca, împreună cu parlamentarii de Caraș-Severin, să începem, la Agora Cărășeană, să facem analize nu numai cu ei, ci și cu factorii de răspundere din teritoriu. Avem un județ care se pretează la multe treburi. Nu vrem să fie o discuție partinică. Acești parlamentari să lupte pentru bunăstarea celor care i-au votat și i-au trimis în Parlament”, a declarat Pavel Aghescu.

Președintele Agora Cărășeană a scos din sertar un proiect de amenajare a teritoriului de aproximativ 500 de pagini care, deși e redactat în 2003, nu ar avea prea multe modificări raportat la prezent, susține acesta. Ba mai mult, Pavel Aghescu spune că a găsit și sursa de finanțare pentru ca județul să revină pe linia de plutire. „Vreau să legăm acest proiect de amenajare a teritoriului de Fondul Suveran de Investiții. Să vedem ce putem face, în diverse domenii de activitate. Să folosim acest Fond pentru a investi în UCMR și pentru a pune uzina pe picioare și să avem astfel locuri de muncă. Acest Fond poate merge și spre refacerea culturilor pomicole”, este de părere Aghescu.

Ce va finanța Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții al României

Guvernul a anunțat că dorește să constituie un Fond Suveran de Investiții, care va avea drept scop dezvoltarea și finanțarea proiectelor de investiții rentabile și sustenabile, cu o valoare de peste zece miliarde de euro. Banii care se vor strânge în acest Fond vor intra în următorii patru ani în economie, urmând să fie construite un spital republican și opt regionale, autostrăzi, dar și linii de căi ferate rapide. Se vor crea 850.000 de noi locuri de muncă cu normă întreagă.

Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acționar unic pe toată perioada de funcționare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI).

„Estimăm că 10 miliarde de euro vor intra în economia României în următorii patru ani prin FSDI. Fondul va duce, printre altele, la apariția a numeroase fabrici în agricultură și industrie, dar și la capitalizarea unor firme precum Tarom, CFR, Șantierul Naval Constanța, C.E.C., Nuclearelectrica, astfel încât acestea să-și poată extinde activitatea sau, după caz, să achiziționeze noi capacități: flotă de avioane, de nave, de garnituri de tren”, se arată în programul PSD.

Rămâne de văzut câți dintre parlamentarii cărășeni vor răspunde apelului lansat de Pavel Aghescu…

banner 970 x 250