Plan de reorganizare la nivelul Poliției Locale! S-a început de la conducere!

Schimbare la șefia Poliției Locale din Moldova Nouă! Din 1 martie, direcția din cadrul Primăriei este coordonată de o altă persoană, după ce fostul șef a cerut să fie mutat din cauza problemelor de sănătate.

Activitatea solicitantă pentru personalul redus al Poliției Locale Moldova Nouă duce la schimbarea celui care se află în fruntea departamentului. Din 1 martie, în locul lui Ilie Nistoran a fost numit Gheorghe Retezan, un tânăr cu experiență și cu atributele necesare pentru a îndeplini această funcție, spune primarul Adrian Torma. „Din 1 martie, la Poliția Locală vom avea un nou coordonator al activității. Este vorba despre polițistul local Gheorghe Retezan. Actualul conducător ne-a predat o solicitare de a fi mutat în alt serviciu sau alt birou din cauza problemelor de sănătate și a stării de presiune care e în acest moment pe activitatea Poliției Locale. Domnul Retezan este un tânăr care are experiență, lucrează de foarte mulți ani în această activitate și are toate calitățile de a conduce acest serviciu”.

Problemele Poliției Locale nu se opresc însă. Direcția se confruntă cu numărul redus de personal, dar și cu pregătirea slabă a celor care lucrează în prezent în cadrul departamentului. Edilul-șef spune că angajații nu au participat de multă vreme la cursuri de pregătire, ceea ce a făcut ca relația cu cetățenii să fie una mai dificilă, dar susține că lucrurile se vor schimba cât de curând. „Poliția Locală are probleme în special din cauza numărului mic de personal, sunt 14 oameni la nivel de oraș, dar și din cauza dotărilor, și nu mă refer doar la dotările de natură fizică, mașină și camere de supraveghere, dar și la lipsa de pregătire profesională. În ultimii 4 ani n-au fost duși la niciun curs de pregătire și asta le-a creat probleme în abordarea față de cetățeni. În acest moment, prin noua conducere, luptăm pentru o recredibilizare a Poliției Locale, va fi mult mai prezentă în teren, printre cetățeni și tot ce are Primăria ca strategie din punct de vedere al ordinii publice și a curățeniei la nivel de oraș, Poliția Locală va fi cu partea de monitorizare și de amendare, dacă va fi nevoie”.

tmc 640