CUTREMURĂTOR. Bolnav de cancer, dependent de ventilație artificială, umilit de sistemul sanitar din România! La Casa de Sănătate nu e program cu publicul vinerea!

Un cetățean, asigurat, bolnav de cancer și care are nevoie de un aparat de oxigen, e obligat să alerge după un braț de acte pentru o șansă la viață. Iar dacă are ghinionul ca toate acestea să-i trebuiască într-o zi de vineri, când la Casa Județeană de Sănătate nu este program cu publicul, există toate șansele să nu mai fie nevoie decât de preot.

Ca și cum nu ar fi suficient de inuman să pui un muribund, care poate nu mai are pe nimeni, să umble după acte și aprobări, în cazul ajuns la urechile noastre, un bărbat bolnav de cancer într-o fază avansată s-a plimbat în zadar după un aparat care să-l ajute să respire. Externat din spital într-o zi de joi, omul s-a prezentat la medicul specialist, iar de acolo, mai departe, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Pentru a i se aproba un aparat de oxigen. Problema este că o astfel de solicitare depusă joi nu se aprobă pe loc, iar vineri nu se lucrează cu publicul. Cu alte cuvinte, de joi până luni, nicio gură de oxigen! Scandalos, într-adevăr!

Salvarea vine de la firmele care închiriază asemenea aparate. Aparate pe care statul român ar trebui să i le asigure gratuit muribundului ce a muncit o viață și a contribuit la bugetul asigurărilor de sănătate! Practic, dacă n-ai bani să plătești pentru un astfel de aparat, nu îți rămâne decât să mori! Că așa-i legea țării! Am dorit să obținem și un punct de vedere al CJAS Caraș-Severin, dar la telverdele gratuit de pe site-ul instituției ni s-a spus că nu avem acces, iar la numărul de fix al instituției nu a răspuns nimeni. Iar mai spre prânz, din secretariat ni s-a făcut legătura la purtătorul de cuvânt, dar care, au spus colegii acestuia, nu era în birou, ci la secretariat, adică la conducere!

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Dar pentru ca batjocura să fie totală, mai trebuie spus că omul suferind de cancer și dependent de un aparat de oxigen a fost externat și dus cu o mașină privată acasă pentru că „nu mai avem ambulanțe disponibile”.

Sursă foto: http://amfms.ro