Bani în plus pentru zeci de mii de profesori cu vechime în sistemul preuniversitar

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, ieri, modificarea unui articol al Legii Educației, prin care profesorii din învăţâmântul preuniversitar, care au peste 25 de ani vechime în sistem primesc bani în plus pentru orele suplimentare, până acum neplătite.

Articolul respectiv se referă la toți profesorii din învățământul preuniversitar care au gradul I și peste 25 de ani vechime în învățământ, care aveau dreptul să lucreze 16 ore, deși norma didactică era de 18 ore. Acești profesori nu erau plătiți pentru a șaptesprezecea și pentru a optsprezecea oră, deci cele două ore pe care le făceau, le făceau gratuit, a explicat, pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Liviu Pop, inițiatorul modificării legii.

În fapt, un profesor care are, de exemplu, 19 ore, beneficia de plata unei singure ore, făcea voluntariat ora a șaptesprezecea și a optsprezecea, a mai adăugat Pop.

De această modificare legislativă ar urma să beneficieze, la nivel național, zeci de mii de cadre didactice.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Prin promulgarea de vineri, în fapt, un profesor care are peste 25 de ani vechime și gradul I, adică profesorii cu experiență din sistemul de învățământ, vor beneficia de plata orelor peste această normă, indiferent de numărul lor, a conchis Pop.

 

tmc 640