Plan de investiții grandios în Banatul Montan: Parcuri fotovoltaice în Caransebeș și Oțelu Roșu, hoteluri de lux la Herculane și pe Semenic!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

În timp ce așteaptă răspunsul municipalității din Caransebeș, cu privire la concesionarea unei suprafețe importante de teren, pe care vor să dezvolte un parc fotovoltaic, omul de afaceri cărășean Ion Stepanescu și partenerii săi dezvăluie un plan de investiții fabulos în Banatul Montan. Zeci și chiar sute de milioane de euro ar urma să ajungă în viitorul apropiat în Oțelu Roșu, Băile Herculane și pe Muntele Semenic!

SC Bandeal JYS Power Energy a depus deja o scrisoare de intenție la Primăria Oțelu Roșu prin care solicită concesionarea a aproximativ 65 de hectare cu scopul de a realiza un parc fotovoltaic cu o putere instalată de 58,21 MWp. „Investiția de la Oțelu Roșu nu o exclude pe cea de la Caransebeș. Adică nu e variantă de rezervă în cazul în care nu reușim să facem parcul fotovoltaic la Caransebeș. Ni le dorim pe ambele, eu și partenerii mei ne dorim câte un astfel de parc care să producă energie verde și la Caransebeș, și la Oțelu Roșu, cum de altfel dezvoltăm și în alte județe din țară”, ne-a precizat Ion Stepanescu. Primarul Luca Mălăiescu a confirmat pentru expressdebanat.ro interesul pentru concesionarea unui teren în zona Gai: „Deocamdată e prematur să pot spune ceva concret. Am primit la Primărie o scrisoare de intenție în care ne este prezentată investiția, urmează să o punem în discuție în Consiliul Local, să discutăm cu investitorul și abia apoi pot spune mai multe”.

Intenții serioase, spune investitorul, are și la Băile Herculane sau pe Muntele Semenic. Mai multe imobile din stațiunea de pe Valea Cernei ar fi deja în discuție. E un plan cu bătaie lungă și asta pentru că sunt în interesul lui Stepanescu și al apropiaților săi inclusiv câteva obiective aflate astăzi într-un regim juridic complicat. Hotelul Apollo e doar un exemplu. „Hotelurile în paragină de pe Semenic dau o imagine tristă Banatului de Munte. Vrem să le reabilităm, să le repunem în circuitul turistic. Am luat deja legătura cu lichidatorul societății care deține acele imobile și încercăm să le preluăm noi. Avem pregătite sume importante pentru investiții în Banatul Montan și le vom face!”, a mai dezvăluit omul de afaceri.

expresb 1000x100

Ion Stepanescu, cândva fost sponosor al echipei de fotbal Steaua, a adus cel mai mare angajator în Caraș-Severin, liderul mondial în producția de aluminiu, Alcoa Fujikura, are tot felul de relații în spațiul ex-jugoslav, a fost cel mai influent om din culisele scenei politice cărășene, dar a dispărut la un moment dat din prim-plan. I se pusese gând rău și a fost hărțuit cu o mulțime de dosare penale. Acum revine cu un plan de investiții incredibil. Ca să devină realitate spune că are nevoie de un singur lucru: să nu i se pună din nou piedici!

1000 x 200 gif
upt 1000x100