Pixelul creativ se întoarce. S-a dat startul înscrierilor la cursurile de artă digitală Pixel_ART

Elevii au din nou șansa să descopere tainele artei digitale, în cea de-a doua ediție a atelierelor Pixel_ART 2.1. Cursurile sunt gratuite, iar tinerii se pot înscrie până la finalul lunii iunie. 

Sunt șase cursuri pregătite pentru elevii de gimnaziu și pentru liceeni, fiecare curs având trei întâlniri cu mentorii Pixel_ART 2.1. În călătoria lor de descoperire a artei digitale, tinerii vor fi ghidați de șase profesioniști.

Elevii care doresc să se înscrie la unul din atelierele Pixel_ART 2.1 o pot face gratuit până în 30 iunie, completând formularul de aici. Atelierele creative urmează să fie organizate în perioada iulie-octombrie 2021.

Patru ateliere sunt destinate liceenilor. Primul este un workshop de ilustrație cu Vică-Tilă Adorian, profesor universitar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Al doilea – „Arp, pixelul augmentat” este un workshop de realitate augmentată și virtuală cu Silviu Vert, profesor la Universitatea Politehnica Timișoara, iar al treilea – „Arp experimentează imaginea digitală” este workshopul de grafică digitală ghidat de Ion Gherman, lector universitar la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Artistul vizual Aura Bălănescu va susține atelierul de sculptură digitală „Arp sculptează 3D”.

Livia Mateiaș și Marius Jurca susțin cursurile dedicate elevilor de gimnaziu. „Arp desenează pe pereți” este  workshopul de desen digital susținut de Marius Jurca, artist vizual cunoscut și sub pseudonimul 13m10j, iar „Arp grădinărește și fotografiază” – workshopul de reciclare creativă și fotografie ghidat de artistul vizual Livia Mateiaș, cofondatorul studioul artouching și a platformei Digital:Canvas.

1000x100 casa brutarului

Organizatorul Pixel_ART 2.1 este Digital:Canvas, iar parteneri sunt Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara, Centrul ID/IFR și e-Learning (CeL) al Universității Politehnica din Timișoara, artouching – studio de artă și design și Tehnoarte – Asociație dedicată colaborării interdisciplinare. Proiectul este finanțat de Fondul Științescu. Ediția 2021 este susținută și de Hamilton Central Europe, HELLA și Romanian-American Foundation.

Detaliile și noutățile despre eveniment pot fi consultate pe pagina de Facebook Pixel_ART 2.1.

Anul trecut elevii au trimis mentorilor 148 de imagini, dintre care au fost selectate câte două reprezentative pentru fiecare participant. O selecție a lucrărilor poate fi vizualizată aici.

CITEȘTE ȘI: Călătoria împreună cu Arp în lumea pixelilor s-a încheiat. Unde pot fi vizualizate lucrările elevilor participanți?