Pistă de canotaj și piste de bicicletă! Nicolae Robu: „Eu lucrez în cadrul unei viziuni de evoluție a orașului pe termen lung”

Un nou proiect ambițios a fost anunțat de Nicolae Robu: pistă olimpică de canotaj! Primarul Timișoarei a prezentat un plan în linii mari pentru obiectivul său și a discutat despre situația pistelor de bicicletă, existente și viitoare, din oraș.

Nicolae Robu a promis construirea unei piste de canotaj în zona Portului Timișoara. Detaliile tehnice nu au fost încă stabilită, dar primarul crede că va avea aproximativ 2 km. Viziunea edilului este să facă din Timișoara un loc unde se vor desfășura competiții de canotaj mari. „Vom face o pistă olimpică de canotaj de circa 2 km. Aici vor veni schimbări spectaculoase. Eu lucrez în cadrul unei viziuni de evoluție a orașului pe termen lung. S-a discutat la un moment dat să se facă pista la Surduc, eu o fac la Timișoara, unde vor fi mari competiții de canotaj. Când spunem că facem, facem! Dacă nu putem să facem anul acesta, putem să facem la anul. Vom găsi resurse”, a declarat primarul Timișoarei.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Situația transportului în oraș a fost abordată de primar, care spune că va încuraja mersul cu bicicleta, dar nu va distruge benzile de drum pentru a construi mai multe piste. Nicolae Robu a amintit de o discuție recentă cu câștigătorii licitației pentru construirea a 60 km de pistă de biciclete. Edilul este mulțumit de eforturile depuse de administrația sa pentru încurajarea transportului alternativ și spune că vor fi montate blocaje în formă de U pentru ca mașinile să nu mai poată parca peste spațiul destinat bicicliștilor. „Încurajăm folosirea transportului public și transportul alternativ. Încercăm să creăm piste de biciclete cât mai bune. Am vorbit cu un biciclist pe stradă și mi-a arătat poze cu nesimțiți parcați pe piste. I-am dat numărul meu de telefon, l-am rugat să mi le trimită și eu le-am dat Poliției Locale pentru ca toți cu număr vizibil să fie amendați. O să facem niște U-uri în zonele unde știm că se urcă frecvent pe piste, așa cum este pe strada Arieș. Avem în derulare proiectul pentru rețeaua de 60 km de pistă de biciclete. Am avut o discuție cu proiectanții, care sunt din București, și au venit cu idei interesante. Avem acea autostradă pentru biciclete pentru că ne preocupă și transportul alternativ, dar eu nu am să desființez niciodată o bandă auto pe care circulă zilnic 10.000-15.000 de mașini pentru a face piste pentru biciclete. Aș crește groaznic poluarea orașului. Oamenii n-ar anunța la mașină, așa cum li se pare unora. Același număr de mașini ar sta în ambuteiaje și cu toate opririle și accelerările s-ar crește cantitatea de noxe emanate în atmosferă”, a explicat Nicolae Robu.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/