Piloților de raliuri le surâde luna mai! Marius Giurisici și Sergiu Tirla, rezultate remarcabile

Ultima lună de primăvară a adus rezultate importante pentru doi piloți de raliuri din Timișoara. Mai întâi, Marius Giurisici a câștigat o competiție internațională de autoslalom organizată în Bosnia și Herțegovina. Apoi, a venit rândul lui Sergiu Tirla să urce pe podium în prima etapă a Campionatului de Super Rally, desfășurată la Mangalia.

În primul sfârșit de săptămână al lunii mai, Giurisici a câștigat competiția internațională de autoslalom organizată la Bijeljina, în Bosnia și Herțegovina. Timișoreanul, care a concurat la bordul unei Honda Civic (foto), a fost cel mai bun din cei 33 de concurenți. Participanți au provenit din țări precum  Serbia, Croatia, Slovenia, România, Bosnia și Hertegovina, sau Muntenegru. Giurisici a fpcut parte din echipa Ipa Vip România Alba Iulia. Bănățeanul a avut un avans de jumătate de secundă față de următorul concurent. Pe podium au mai fost doi bosnieci, iar la concurs au mai participat doi foști colegi ai lui Marius de la FIA Rally Academy, absolvită de bănățean în 2014.

În al doilea week-end din mai, a venit rândul altui bănățean să facă un rezultat bun. Sergiu Tirla, de profesie pompier, a luat locul trei la Campionatul Super Rally, în etapa de la Mangalia. Mai precis, este vorba de  Clasa 3A – 2WD. Pe primul loc a fost nimeni altul decât Mihai Leu, fostul mare boxer, foarte pasionat de automobilism în ultimii ani. Pe podium a mai fost Emil Ghinea. Tirla a concurat la bordul unui BMW E36 Turbo. După cum a postat pe Facebook, bănățeanul era tentat să renunțe la raliuri, un sport foarte costisitor, dar rezultatele bune îl motivează să continue.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)