Pietoni accidentați grav la Reșița, chiar pe trecere! Ce spun polițiștii?

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
explo 1000x200

Mini vacanța din aceste zile nu a fost lipsită de incidente rutiere. Două persoane sunt în stare gravă după ce au fost lovite de mașină pe trecerea de pietoni. Cele două accidente au avut loc la Reșița.

Două accidente trase la indigo s-au petrecut în două zile diferite la Reșița. Un bărbat de 82 de ani din Lăpușnicel și o femeie de 49 de ani din Armeniș au fost loviți pe trecerea de pietoni, în timp ce traversau strada regulamentar.

Primul accident s-a petrecut joi, 30 noiembrie, în jurul orei 18.00. Un bărbat de 40 de ani din Reșița conducea o mașină dinspre Câlnic spre Centrul Civic, iar la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Republicii l-a lovit pe bătrânul de 82 de ani.

Cel de-al doilea accident s-a produs ieri, 2 decembrie, la intersecția dintre bulevardele Muncii și Republicii, la semaforul din zona Kaufland. Un bărbat de 55 de ani a virat la dreapta și a lovit-o pe femeia de 49 de ani care traversa strada pe culoarea verde a semaforului.

Ambele victime au fost rănite grav și au ajuns pe mâna medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Niciunul dintre șoferi nu consumase alcool înainte de a urca la volan, dar în ambele cazuri a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ce spun polițiștii?

În contextul vremii nefavorabile, polițiștii recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranţa proprie, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic.

Având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule atât în localităţi cât şi în afara acestora cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100
expres banat 1000x100 (2)
tmc 640
banner maxagro
celtic transilvania 1000x100px

​Totodată, evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor. Pe porţiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu viraţi şi să frânaţi în acelaşi timp!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip ,,hands-free”.

Sfaturi pentru pietoni

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni.

Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Evitați, pe cât posibil, partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Sursă foto: Arhivă

banner maxagro
tmc 640
banner maxagro
expres banat 1000x100 (2)
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01