Piețele agroalimentare, deocamdată deschise în Timișoara. Nasleu: „Cu orice riscuri o să militez pentru menținerea deschisă a tuturor piețelor”

Toate piețele din Timișoara sunt deschise sâmbătă, însă de luni Piața Iosefin și alte șase hale în care se comercializează produse din carne ar trebui să se închidă, potrivit anunțului autorităților de la nivel național.

Sâmbătă, toate piețele din Timișoara, inclusiv piața volantă de la stadion, funcționează normal. „Nu știm pentru cât timp va rămâne valabilă această decizie, în contextul creșterii numărului de cazuri confirmate de COVID-19, la nivelul municipiului Timișoara. Nu putem însă, să nu facem referire la lipsa de implicare a autorităților în subiectul menținerii deschise a piețelor agroalimentare”, a transmis Ionuț Nasleu.

În Timișoara funcționează șase hale în care se vinde carne și Piața Iosefin care e în spațiu închis. Potrivit Hotărârii CNSU, de luni, 9 noiembrie, pot rămâne deschise piețele agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitare.

„Aștept să văd ce decizie se va lua. E important ca producătorii să își vândă marfa. Unii dintre ei și-au investit toți banii de-a lungul timpului în cultura aceasta. Dacă noi «reușim să închidem» îi distrugem. Nu poți să iei decizii în favoarea supermarketurilor, în detrimentul producătorilor locali. Oamenii în pandemie au nevoie de hrană sănătoasă și asta se poate obține doar de la producătorii locali. Cu orice riscuri o să militez pentru menținerea deschisă a tuturor piețelor. Încerc să îi relochez pe oameni, dacă vor, încerc să găsesc soluții cu orice riscuri”, a declarat Ionuț Nasleu.

Societatea Piețe SA are în administrare 11 piețe și o piață de gros în Timișoara.