Piedici în calea investitorilor de la Anina!

Datoriile moştenite de la fosta administraţie publică locală nu sunt singura bătaie de cap a primarului Gheorghe Românu. Acesta încearcă să atragă investitori la Anina, dar are, deocamdată, puţine şanse de reuşită.

Noul primar al Aninei se gândeşte la tot felul de facilităţi prin care să atragă investiţii şi să creeze locuri de muncă în oraş, însă modul în care au fost parcelate terenurile viabile pentru ridicarea vreunei fabrici sau a orice altceva e o piedică importantă în calea oamenilor de afaceri. “Dacă un investitor ar veni acum la Anina şi ar solicita zece hectare de teren pentru o afacere mai mare nu am avea unde să-i dăm. Chiar şi acolo, în Crivina, unde ne bazăm pe un parc industrial, a fost parcelat terenul şi date tot felul de mici parcele, dar nu în ordine succesivă, pe alocuri, iar acum ne încurcă foarte tare să creăm un parc industrial. A fost un haos total”, a declarat pentru Express de Banat, Gheorghe Românu.

Edilul-şef a identificat un teren aflat în centrul oraşului, deţinut de un om de afaceri, care e dispus să negocieze cu Primăria. “Am vorbit cu patronul firmei, e dispus să ne cedeze terenul pentru a putea atrage investitori. Avem nevoie urgent de vreo 250 de locuri de muncă şi apoi, ca să putem să  aducem înapoi membrii familiilor noastre care sunt plecaţi, încă vreo 250-300. Anina ar putea fi atractivă, dar trebuie să le creăm anumite facilităţi la care noi lucrăm în momentul de faţă, să le oferim terenuri şi clădiri fără chirie timp de cinci sau zece ani”, a mai spus primarul Românu.

leader board 728 x 90 px

 Un investitor are nevoie de trei lucruri: forţă de muncă, un teren amplasat bine, unde să existe infrastructură, şi utilităţi. Dacă nu e energie electrică, apă, canalizare, e mai greu să atragi investitori, Gheorghe Românu, primar Anina.