„Pictorița îngerilor”: „Când perspectiva asupra vieții este transpusă în culoare și formă, ne deschidem inima către adevăruri mai autentice”

Mai mulți artiști din vestul țării participă săptămâna viitoare la prima expoziție colectivă organizată de ArtisanArt anul acesta. Timișorenii sunt, astfel, invitați să privească „Perspectivele cromatice” ale autorilor care își vor expune lucrările prin care vor să transmită că viața poate fi privită și înțeleasă din unghiuri, planuri diferite și că acestea nu sunt același lucru cu adevărul.

„Perspective Cromatice” este prima expoziție colectivă pe care Gina Dragomir, „pictorița îngerilor”, o organizează anul acesta. Artiștii care participă la cea de-a șasea expoziție de acest gen organizată de ArtisanArt sunt Teodora Pop (Cluj), Flavius-Tiberiu Buzea (Timișoara), Vavilia Gilceava (Arad), Cornel Hora (Oradea) și Ramona Oroșanu (Timișoara).

„În urmă cu câțiva ani organizam pentru prima dată acest gen de expoziție de pictură – un grup de artiști, amatori și profesioniști își uneau pe atunci stilurile, visurile și sufletele. Motivația principală cred că a fost dorința mea de a ajuta și alți artiști, independenți ca mine, să expună în Timișoara, dar mai ales să prindă curaj. Nefăcând parte din UAP, mie mi-a fost destul de dificil la început să expun în Timișoara. Mulți dintre acești artiști expun și astăzi. Mesajul pe care artiștii doresc să îl transmită este despre faptul că viața poate fi privită și înțeleasă din perspective diferite, iar perspectiva nu este același lucru cu Adevărul! Când perspectiva asupra vieții este transpusă în culoare și formă, ne deschidem mintea și inima către noi adevăruri, mai profunde, mai autentice.”, a declarat Gina Dragomir pentru expressdebanat.ro.

Trei lucrări va expune Gina în cadrul expoziției. „De această dată, lucrări pe care le-am expus și la ultima expoziție personală de pictură, în luna februarie. Sunt tablouri inspirate din cartea «Poteci pe Pajiștile Cerului», scrisă de Paul Ionescu, din Arad. Sunt convinsă că energia lor va fi foarte bine primită de publicul prezent. Tablourile mele transpun perspectiva spirituală a călătoriilor inițiatice pe munte, arată cum regăsirea și cunoașterea muntelui este de fapt o regăsire și o cunoaștere interioară a sufletului. Fie că ești pe munte, fie că nu, Dumnezeu este mereu Acolo… Cu tine.”, a povestit Gina.

Artista intenționează ca anul acesta să organizeze și o expoziție doar cu lucrări personale, însă „vedem cum decurg lucrurile”: „A fost o perioadă «ciudată», pentru că a fost «altfel», însă eu o privesc ca pe o perioadă plină de oportunități. Câte nu am făcut! Pentru mine a fost o perioadă cu multe binecuvântări. Aș putea spune că m-am «reinventat», am făcut multe lucruri noi la care înainte de această perioadă nici nu m-aș fi gândit. Am avut multe proiecte online, mi-am continuat activitatea de terapeut tot online. Mi-am făcut timp și pentru pictură, însă în mod special atenția a fost îndreptată spre propria evoluție, personală și spirituală.”

Expozițiile Ginei Dragomir sunt cu vânzare. Este însă un tablou, creat de Gina, la care artista nu dorește să renunțe. „Iubesc toate creațiile mele în egală măsură! Însă, dacă ar fi să vorbesc doar despre unul singur, m-aș opri asupra tabloului numit ACASĂ.

Este unul dintre puținele tablouri pe care nu le vând, face parte din colecția personală. Este un tablou care mă conectează foarte ușor cu iubirea de Acasă, sau altfel spus, din Rai. Pentru mine e special pentru că a venit cu multe conștientizări atunci când l-am creat, am plâns mult, de bucurie… 3 zile și 3 nopți, ca în basme. Am mers acolo într-o meditație, apoi am încercat să redau ceea ce am văzut. Evident că nu pot reda fidel culorile sau trăirile de acolo, dar cine îl privește cu inima deschisă știu sigur că îl simte. Nu spun că las părți de suflet în tablourile mele, însă ce pot să spun în mod cert este că aduc pe pânză crâmpei de Rai pentru cei care să își reamintească energia de Acasă, o energie atât de familiară sufletului lor.”, a spus Gina Dragomir.

Vernisajul expoziției „Perspective Cromatice” are loc marți, 22 septembrie, de la ora 19, la Centrul Multifuncțional Bastion. Intrarea este liberă, cu respectarea regulilor de distanțare.

Foto: Gina Dragomir

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/