Un nou protest anti-mască, la Timișoara! „Protestăm doar în numele părinților care împărtășesc aceleași idei pe care le avem noi”

Cuib de vise 1000x100

În jur de 100 de persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Victoriei din Timișoara unde a avut loc un nou protest bazat pe nemulțumirile legate de obligativitatea purtării măștilor, atât în școli, cât și în spațiile închise.

Oamenii au ajuns în centrul orașului de pe Bega în jurul orei 16.00, iar numărul lor s-a dublat în mai puțin de o oră. Printre participanți se aflau și câțiva copii care, la rândul lor, țineau în mâini pancarte pe care erau inscripționate diferite mesaje precum: „Vrem zâmbete, nu măști”, „Părinți eroi”, „Stop pandemiei inventate”, „Timișoara fără mască” sau „Sus inimile”.

Protestul a fost deschis de Gheorghe Vela, avocat și tată a șase copii.

„Noi protestăm doar în numele acelor părinți care împărtășesc aceleași idei pe care le avem noi. Nu în numele tuturor părinților. Există și oameni care sunt speriați, care le-ar pune șapte măști copiilor lor la gură. Dacă vor șapte măști, șapte măști să le pună. Noi vrem ca, copiii noștri să fie educați la școală într-un mod foarte frumos, fără panică, fără stres, fără starea aceea de anxietate în care pot să ajungă”, a spus Gheorghe Vela.

Concret, oamenii sunt deranjați că autoritățile au impus purtarea măștilor în mod obligatoriu, atât în școli, cât și în spații închise sau în mijloace de transport în comun. De asemenea, susțin că pandemia COVID-19 este inventată.

publicitate si promovare in ziar

„Nu ne-am întâlnit o mână de oameni doar să spunem ceva. În momentul ăsta nu suntem decât o verigă dintr-un mare lanț de proteste și nemulțumiri, care se întâmplă în toată lumea și în special în Europa. Port mască pentru că vreau să arăt că încerc să mă conformez unor dispoziții date de guvernanți. Pe de altă parte parte, pot această mască în mod critic. (…) Dacă e nevoie vom mai ieși încă o dată în stradă”, a mai spus avocatul, completat imediat de o participantă. „Vom mai ieși de mai multe ori. Până se rezolvă lucrurile”.

Protestatarii susțin că, din cauza măștilor, are lor oxigenarea insuficientă a creierului, iar elevilor le scade capacitatea de acumulare a cunoștințelor.

„Cum să privesc în ochii copiilor mei și să le spun: mergeți la școală, respectați măsurile impuse de autorități cu forța, chiar dacă dacă sunt cunoscute deja atâtea studii care dovedesc inutilitatea purtării măștii, care se găsește în comerț astăzi și pericolul la care te expui inspirând cantitatea de dioxid de carbon peste limita admisă, maximă, în condiții de sănătate cu masca pe nas și pe gură. Ce fel de mamă aș fi dacă aș face asta?”, a spus Ioana Gheran, în cadrul discursului său.

Întrebată ulterior ce părere are despre medicii care poartă zilnic mască și nu semnalează probleme pulmonare, tânăra a refuzat să răspundă. „Nu declar nimic”.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01