Piața rămâne închisă la Caransebeș, cu toată insistența unor consilieri locali

Piața Gugulanilor, un subiect fierbinte de mai bine de o săptămână la Caransebeș. Închiderea pieței afectează atât producătorii agricoli care au lucrat pământul și care riscă să li se strice recolta de verdețuri și legume, cât și caransebeșnii obișnuiți să aleagă produsele ecologice de la țărani pentru consumul zilnic.

Consilierul Valentin Dascălu a menționat că nu mai dorește să reia toată discuția referitoare la redeschiderea pieței Gugulanilor dar este o necesitate, iar piața din Caransebeș este singura închisă din Banat:

Ordonanța Militară nr 3 nu prevede închiderea pieței. Eu vreau să se ia în considerare și chiar dacă NU depinde de votul nostru al consilierilor vreau să vă spuneți opinia, să văd și poziția dumneavoastră a consilierilor, nu se poate ca la ora actuală să avem piața închisă. Vorbesc de sectorul de legume, verdețuri. Poducătorii să aibă voie în piață, să ne putem lua produse mai ales că este sezonul pentru însămânțări, agricultura să funcționeze, nu putem bloca agricultura, de ce să nu-i ajutăm pe agricultorii noștri. Vreau să se consemneze în procesul verbal”, a menționat Valentin Dascălu.

Consilierul local a fost susținut și de alți colegi precum Andra Pleșa care a întrebat-o pe șefa pieței Luninița Verdeș de unde va achita salariile angajaților dacă piața este închisă și această măsură persistă.

Noi acum avem fonduri la buget să ne descurcăm două luni, doar că eu nu înțeleg dacă nimeni din țară nu a închis piața de ce numai la noi? S-ar putea face cumpărăturile la legume într-un mod organizat cu intrare în acest sector a unui număr redus de oameni și restul să stea la rând dacă e cazul ca la celelalte magazine, soluții se pot găsi dacă se dorește”, a menționat șefa Pieței, Luminița Verdeș.

Primarul Felix Borcean a precizat că nu mai dorește să revină asupra acestui subiect, sunând că lumea nu înțelege starea de urgență și necesitatea de a sta în case, mai mult dacă va exista un caz de COVID – 19 pentru acea persoană nici nu se va putea efectua o achetă epidemiologică corectă, neștiind cu câte persoane a intrat în contact cel depistat pozitiv.

Situația din piața Gugulanilor nu ar fi deloc diferită, dacă s-ar deschide, față de supermarketurile rămase deschise unde este aceeași îmbulzeală cu oameni care stau la rând fără să păstreze distanța socială, cu oameni care stau unul lângă altul când iau produsele de pe raftul, sau când așteaptă la casierie să-și achite coșul de cumpărături, a mai menționat consiliera Codruța Cristescu.