Piața Libertății din Timișoara, transformată într-o lume a fantasticului. Se pregătește un spectacol de teatru cu marionete gigantice și muzică live

poster landscape

Lumea fantasticului coboară în Piața Libertății din Timișoara, în cadrul unui spectacol de teatru cu marionete gigantice și muzică live intitulat „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Evenimentul se desfășoară de vineri până duminică, începând cu ora 21.00.

Piața Libertății din Timișoara se va transforma într-o lume a fantasticului, în acest sfârșit de săptămână, în cadrul evenimentului „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”. Este vorba de un spectacol de teatru cu marionete gigantice și muzică live, desfășurat de vineri până duminică, începând cu ora 21.00. De la personajele mitologice specifice basmelor românești, până la aranjamentul publicului, în spirală, formă ce are multiple semnificații spirituale, spectacolul promite să pună în valoare basmul cu toate subînțelesurile sale, dar și să aducă în prim-plan importanța interpretării lui în contemporaneitate.

Spectacolul este realizat în cadrul proiectului Cămine în mișcare: Centriphery și este rezultatul colaborării mai multor artiști, alături de actori timișoreni și din țară, muzicieni și voluntari din cadrul comunității locale. Având ca inspirație povestea omonimă culeasă de Petre Ispirescu în anul 1862, spectacolul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” redă o poveste a supranaturalului folcloric românesc, despre filosofia mitologică, nemurire, fericire, viață și moarte.

Pregătirile spectacolului au început încă din luna iunie și implică o rezidență artistică, dar și ateliere tematice (butaforie, poster art, dans contemporan sau sunet), coordonate de artiști internaționali și locali, în vederea activării comunității timișorene. Cetățenii au posibilitatea de a se implica activ și să facă parte din procesul de construire a spectacolului de teatru, pentru care sunt create 14 marionete de mari dimensiuni și alte decoruri din materiale reciclate, precum și să figureze în cadrul acestuia”, a transmis Asociația Prin Banat, organizatorul evenimentului.

Distribuția este formată din 50 de actori și muzicieni profesioniști din Timișoara și din țară, alături de iubitori de artă voluntari din comunitatea locală. Biletele pot fi achiziționate pe https://www.iabilet.ro/bilete-tinerete/ sau din rețeaua iabilet/retea.

Accesul la spectacol se realizează pe bază de bilet. Copiii sub vârsta de 10 ani au acces gratuit, iar vârsta minimă recomandată pentru participare este de 6 ani. Participarea este permisă numai pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare; persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Minorii sub 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol. Purtarea măștii pe teritoriul spectacolului este obligatorie”, au informat organizatorii.

Spectacolul face parte din prima etapă a proiectului Cămine în Mișcare: Centriphery, care cuprinde și alte evenimente conexe, desfășurate în perioada 10-25 iulie.