Piața Gugulanilor se pregătește să reintre în normal

Municipalitatea din Caransebeș deschide mai multe sectoare din cadrul pieței Gugulanilor. Starea de alertă, dar și solicitările gugulanilor obligă conducerea pieței să găsească soluții pentru repornirea activității și în alte sectoare.

Sectorul de cereale a fost primul vizat de către consilierii locali din rândul PSD, care, prin vocea lui Daniel Alexandru Isac a solicitat administrației publice, în urmă cu două săptămâni să găsească o modalitate de a-l deschide pentru că sunt oameni care cumpără cereale pentru animale și nu pot să solicite pe facebook, pe piața virtuală câteva kilograme de grâu sau porumb:

Sunt caransebeșeni care merg la piață pentru o plasă de grâu sau porumb, nu toți au posibilitatea să meargă pe sate și să cumpere cu sacii, poate nu le trebuie o cantitate mare. Trebuie deschisă măcar acea bucată din piață, pe lângă partea din față, de la legume fructe, flori și magazinele aferente. Înțeleg că poate va fi aglomerație dar oamenii au învățat să respecte regulile în tot acest timp”, a spus consilierul PSD Daniel Alexandru Isac.

Viceprimarul Marius Isac i-a răspuns consilierului local, la ședința de consiliu că va fi luată în calcul o asemenea măsură după ce va discuta cu conducerea pieței măsurile de igienizare, de acces și de protejare a populație, astfel că de joi, 21 mai piața se va deschide și la sectorul de cereale. Tot de joi se va deschide și piața de vechituri aflată înaintea celei de cereale.

De asemenea începând de astăzi, 19 mai s-a deschis bazarul, care a fost igienizat și deinfectat, pentru că și aici există, deși este considerat spațiu închis, două uși de acces care vor fi folosite pentru a intra în bazar și a ieși fără ca cei care doresc să cumpere să se întâlnească.