Calul de dar nu se caută la dinți! De multe ori, nici cărășenii… Serviciul stomatologic de urgență, promis (și) de prefectul Gâfu!

Perioada în care cabinetele stomatologice au stat închise a fost una cruntă pentru locuitorii din Caraș-Severin, în condițiile în care județul nu dispune de serviciu de urgență în acest domeniu. Prefectul Gâfu a dat asigurări că va rezolva problema, în colaborare cu (pe atunci) șeful DSP Caraș-Severin, Romeo Dumitrescu. Numai că acesta din urmă a și plecat din fruntea instituției, spunând că și-a îndeplinit misiunea. 

Unele proiecte sunt greu de realizat în Caraș-Severin, la fel cum unele metehne sunt greu de ucis. Prefectul Cristian Gâfu a declarat recent că este inadmisibil ca un județ întreg să nu aibă serviciu stomatologic de urgență. Dacă în perioada de așa-zisă normalitate cărășenii se mai pot adresa unor cabinete stomatologice, pe durata celor două luni de stare de urgență mulți au trecut prin clipe de coșmar, cu dureri insuportabile.

De-a lungul vremii, mulți s-au bătut cu pumnii în piept în Caraș-Severin că vor deschide serviciul de urgență stomatologică în Spitalul Județean din Reșița. A rămas la nivelul de vorbe. Tot de vorbe se folosește acum și prefectul Gâfu, care își asumă să facă ce alții n-au făcut. La începutul lunii mai, atunci când făcea aceste promisiuni, reprezentantul Guvernului în teritoriu spunea că o va face cu pe atunci directorul DSP, Romeo Dumitrescu. Au trecut de atunci două săptămâni, a „trecut” și mandatul lui Romeo Dumitrescu și tot nimic.

Ce spunea prefectul Cristian Gâfu la începutul lunii mai?

„Împreună cu domnul Dumitrescu… nu se poate dintr-un județ întreg să nu avem și este o problemă care trebuie rezolvată cu pandemie sau fără pandemie de COVID, pe programe europene sau prin resurse proprii. Am analizat și am demarat înființarea unei secții”. Așadar, care sunt promisiunile? „Înființarea unei secții de stomatologie, punct, în interiorul sau în afara pandemiei, pentru că dacă trece pandemia, noi am înființat secția, nu putem să spunem că județul Caraș-Severin nu are nevoie în Spitalul Județean de o secție de acest gen. Trebuie înființată. În județul acesta sunt sute de mii de persoane”.

Culmea, inclusiv de la DSP aflam, încă de la mijlocul lunii aprilie, că Romeo Dumitrescu „încearcă să rezolve un cabinet de urgențe stomatologice la Spitalul Județean”. Încercarea moarte n-are, dar uneori n-are nici reușite. Cum e și în cazul de față. Până acum, ca să nu fim acuzați de pesimism. Speranțele sunt tot mai mici, cu atât mai mult cu cât Romeo Dumitrescu a fost demis de ministrul Tătaru, deși susținea, printr-o declarație dată colegilor de la Reper24, că pleacă de bunăvoie și nesilit de nimeni. Și mai tragic, la plecare a spus: „aceasta a fost misiunea mea și eu pot să spun acum: misiune îndeplinită”.