Piaţa din Buziaş se deschide la începutul lunii iunie. Însă nu în totalitate!

Piaţa din Buziaş se deschide în 3 iunie, anunţă primarul oraşului. Nu în totalitate însă, ci doar pe segmentul de legume, fructe şi produse apicole. Partea de brânzeturi şi lactate mai are de așteptat.

Lucrările la piaţa din Buziaş sunt în plină desfăşurare, în aşa fel încât la începutul lunii iunie să-şi poată primi comercianţii şi cumpărătorii pentru segmentul de legume, fructe şi produse apicole. În totalitate piaţa va fi finalizată până la sfârşitul anului, preconizează Sorin Munteanu, primarul oraşului.

„Am început modernizarea pietei şi va fi un spatiu temporar pe care îl folosim până la finalizarea ei. De săptămâna trecută se lucrează la piaţă, e şantier acolo în momentul de faţă. Contractul a fost semnat anul trecut  pentru proiectare şi execuţie. Proiectul a fost finalizat şi aprobat în Consiliu Local şi acum au început lucrările efective de execuţie. Acestea constă în amenajarea spaţiului exterior prin acoperirea lui pentru 140 de locuri  cu o suprafaţă într-o arhitectură futuristă, dar cu legătură şi cu partea istorică. Se utilizează foarte mult lemn cu plăci de poliplan care acoperă cele 140 de locuri ale meselor.”, a precizat Sorin Munteanu, primarul oraşului Buziaş.

De asemenea, va fi o zonă pentru carne, brânză, lapte, ouă cu climatizare în interior, o clădire nouă, în aceeaşi structură arhitecturală.

„Vor fi spaţii care se vor închiria pentru producătorii care doresc să aibă permanenţă în activitate, nu doar miercurea şi sâmbăta, iar zona frontală dinspre şoseaua principală va fi una verde cu pomi ornamentali, fântână arteziană, băncuţe pentru relaxare.”, a mai spus primarul oraşului.

Sumele alocate acestei lucrări sunt de 2,1 milioane de lei şi reprezintă fonduri europene.