Petru Buzzi scrie primele rânduri în redacția veșniciei…

petru buzzi alb negru

În această dimineață, pe un pat de spital din Cluj, s-a stins din viață Petru Buzzi, unul dintre cei mai importanți ziariști pe care i-a avut presa din Caraș-Severin în ultimii 40 de ani. O boală nemiloasă i-a curmat viața cu două luni înainte de a fi împlinit vârsta de 70 de ani.

Absolvent al Facultății de Ziaristică, în anul 1980, Petru Buzzi a lucrat la ziarele Flamura, Flamura Liberă și Timpul, al cărui director a fost timp de zece ani, începând cu anul 1994. A colaborat la multe alte publicații apărute după 1990 și a stat la baza formării unor importanți ziariști din Caraș-Severin. În 2015, i-au fost recunoscute meritele în promovarea intereselor acestui județ, fiindu-i decernat titlul de cetățean de onoare al Caraș-Severinului.

După retragerea din presă, a condus destinele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Caraș-Severin.

Prin dispariția lui Petru Buzzi, presa cărășeană este mai săracă și mai tristă. De azi, Peruti urcă în ceruri în căutarea lui Mircea Cavadia, Gogu Dolot, Marius Moraru, Paula Neamțu, Costică Țigănele, Gabi Ștefănescu, Al. Bârsescu, Rodica Miu, Paul Bocșanu, Petru Fuchs, Colea Cătană, Ghe. Jița Milcoveanu pentru a pune, cine știe?, de o redacție a veșniciei.

Dumnezeu să-l odihnească!