Petrece un final de vară relaxant în celebra stațiune balneară Baden-Baden. Zboruri direct din Timișoara, de două ori pe săptămână

Îți place să te relaxezi în stațiuni cu băi termale, dar ai fost deja de atâtea ori la Herculane, Felix, Mako sau Szeged? O vacanță la Baden-Baden, în răcoarea Munților Pădurea Neagră, poate fi soluția ideală pentru un mic sejur la finalul verii și cu puțin noroc, poți prinde o „vară indiană” de toată frumusețea. Mai ales că de luna aceasta se poate zbura direct la celebra stațiune balneară de pe Aeroportul Internațional Timișoara. 

Baden-Baden este cu siguranță, alături de Karlovy Vary din Cehia, una dintre stațiunile balneare cele mai cunoscute din Europa. Deși orașul are doar 55.000 de locuitori, renumele localității e binecunoscut pe tot globul. La fel ca Băile Herculane, și apele cu proprietăți curative de la Baden-Baden au fost valorificate pentru prima dată de romani, în secolul I d. Hr. Inițial, stațiunea s-a numit Aurelia Aquensis, iar după două milenii, ruinele termelor de pe vremea imperiului pot fi încă vizitate.

Site-urile de specialitate laudă nu doar izvoarele termale ale localității din landul Baden-Württemberg, ci și cu peisajele superbe. Baden-Baden este o oază de liniște pentru turiști, un loc propice regăsirii și reconectării cu sinele. De altfel, Munții Pădurea Neagră, locația izvorului Dunării, chiar dacă nu rivalizează cu spectaculozitatea Alpilor, sunt o oază de verdeață, numai bine pentru a reîncărca bateriile înainte de revenirea la serviciu sau școală în primele zile de toamnă.

Pe lângă faptul că este una dintre stațiunile balneare de renume la nivel mondial, Baden-Baden este și un pol de atracție pentru iubitorii de cultură. Filarmonica din oraș susține spectacole impresionate, iar iubitorii de arte vizuale se pot delecta cu expoziții pe toate gusturile. Finalul lunii august aduce două evenimente foarte interesante. Sâmbătă, 24 august, la hipodromul din stațiune va avea loc o cursă internațională de cai, iar intrarea este liberă, conform site-ului visit.baden-baden.de. Un alt eveniment de hipism va avea loc și sâmbătă, 31 august, urmat de balul aferent, considerat cel mai important eveniment social al anului în Baden-Baden.

Nu în ultimul rând, zona ce a aparținut Germaniei federale este regiunea de unde au și venit șvabii în Banat. Mulți timișoreni și chiar cărășeni au și câte un strămoș șvab, iar o parte, chiar rude apropiate sau foști prieteni din copilărie reveniți pe meleagurile nemțești în căutarea unui trai mai bun. De ce nu, zborul direct e ocazia bună pentru o vizită la cineva drag. Zborul din Timișoara duce la aeroportul ce deservește atât Karlsruhe, cât și Baden-Baden.

De la Timișoara, zborurile până la poalele Munților Pădurea Neagră au început din 4 august și au loc joi și duminică, săptămânal. Zborul e asigurat de compania Wizzair. Călătoria durează două ore și prețul unui bilet dus este de 93 de euro.

Sursa foto: visit.baden-baden.de