Petiție online pentru susținerea Aurei Danielescu la șefia Inspectoratului Școlar Timiș! Peste 700 de semnături!

Mandatul Aurei Danielescu este pe cale de a se încheia, dar menținerea sa în calitatea de inspector școlar general al județului Timiș este susținută de părinți și cadre didactice.

O petiție online a fost lansată de un părinte care consideră că nu este oportună schimbarea Aurei Danielescu având în vedere contextul epidemiologic actual. Documentul a fost semnat până astăzi, la orele prânzului, de 700 de oameni.

„Avem nevoie de continuitate în educație! Nu poți schimba un inspector general în mijlocul anului școlar, în ziua simulărilor evaluării naționale și în plin context epidemiologic! Oricine ar veni în 23 martie va fi luat pe nepregătite, 23 martie fiind și prima zi de simulări. Nu vă mai bateți joc de școală, de copii, domnilor guvernanți!”, se arată în textul petiției.

Mamă a doi copii, inițiatoarea petiției scrie că Aura Danielescu a dat dovadă de profesionalism în cei șapte ani și laudă inițiativa prin care a introdus măsura înscrierii copiilor la școală în ordine alfabetică.

„Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a felicitat-o pentru această procedură. Ministrul actual al Educației i-a preluat ideea și a transformat-o în lege pentru toată țara, iar acum vrea să o schimbe?! De ce să nu fie păstrat în funcție un om valoros? De ce să fie discriminat politic un om care a luptat împotriva discriminării copiilor?”, a mai scris inițiatoarea petiției.

Aura Danielescu a declarat că ministrul Educației nu mai vrea să îi prelungească mandatul, însă fără să aducă argumente clare care să susțină această intenție.