CCIA Timiș solicită Guvernului României măsuri suplimentare pentru a preveni pierderile economice în contextul stării de urgență

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a înaintat Guvernului României o cerere prin care solicită sprijin în bunul mers al activităților economice din județul Timiș. Contextul actual și instaurarea stării de urgență afectează piața afacerilor.

Pentru a nu ajunge în ipostaza de faliment a tuturor afacerilor pe care le susține, CCIAT cere Guvernului o serie de măsuri stabilite în cadrul Grupului de lucru interinstituțional, creat la cererea președintelui României. Printre măsuri se dorește a fi luată în calcul posibilitatea de a plăti impozitele eșalonat, prelungirea termenului de depunere a declarației anuale de impozit de profit pentru anul 2019 până pe 25 mai 2020 și prelungirea perioadelor de executare silită până la 45 zile.

De asemenea, CCIAT propune ca băncile cu capital de stat să finanțeze linii de credit pe termen de un an, cu dobândă 0 sau cu cel mult 50% din ROBOR, pentru IMM-uri și firmele cu până la 50 de angajați. În ceea ce privește datoriile fiscale, se vrea o eșalonare de 120 de zile, fără a se prelua dobânzi și penalități, rambursări ale datoriilor și ale plăților concediilor medicale.

publicitate Timisoara banner maxagro

La nivel de lege, CCIAT cere Guvernului României adoptarea unui Proiect de Lege sau emiterea unei Ordonanțe de Urgență care să permită identificarea electronică prin semnătură, pentru bunul mers al actelor comerciale. Tot la nivel de lege, CCIAT cere adăugarea COVID-19 pe lista de boli infectocontagioase pentru a se beneficia de indemnizație.

Toate aceste măsuri sunt menite pentru a stabiliza activitățile pe piață și prevenirea falimentului lor în schimburile comerciale care depășesc o perioadă critică.

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/