Petiție online pentru suspendarea noului Timpark: „Generează discriminare”

timpark4

O petiție online a fost lansată recent prin care se solicită suspendarea noului regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei. Printre neajunsurile noului Timpark se numără discriminarea firmelor, a șoferilor care nu sunt din Timișoara, dar și faptul că nu sunt asigurate suficiente locuri de parcare.

Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a devenit funcțional recent, însă acesta nu este deloc văzut cu ochi buni de unii șoferi. În aceste condiții, recent a fost lansată o petiție online prin care se solicită suspendarea noului Timpark.

Vă invităm să ne alăturăm în număr cât mai mare în demersul pentru suspendarea noului regulament de parcare TimPark emis prin HCLM Timișoara nr. 20/2022, în special cel care face referire la impunerea unui abonament de parcare anual pentru zonele rezidențiale și restricțiile pe care le aduce și cel care face referire la taxarea parcării în zilele de sâmbătă în Zona Verde”, scrie în textul petiției.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Printre altele, noul regulament de parcare este criticat pentru faptul că nu sunt asigurate mai multe locuri de parcare și că nu au fost consultați cetățenii înainte de a fi aprobat documentul.

Inițiatorii nu au luat în calcul lipsa de siguranță din cartierele din Timișoara și pericolul la care sunt expuși cetățenii care circulă noaptea pe stradă sau chiar riscul furturilor din autoturisme; generează discriminare între locuitorii Timișoarei și „imigranții” din alte localități și județe; generează conflicte între rezidenții care achită taxa de abonament și cei care evită; agenții economici sunt discriminați, neoferindu-le alternative viabile și corecte”, aflăm din document.

Petiția online prin care se solicită suspendarea noului regulament de parcare Timpark poate fi semnată AICI!

banner 970 x 250