Peștișorul de aur, ingredientul de bază al unui eveniment cu tradiție la malul Dunării

Orașul dunărean Moldova Nouă se pregătește intens pentru evenimentul gastronomic „Ceaunul de Aur”. Programată să se desfășoare în data de 4 august, cea de-a XVII-a ediție a evenimentului va fi marcată, pe lângă disputa pentru titlul celei mai bune ciorbe de pește, de o serie de acțiuni culturale și sportive.

Cei mai iscusiți bucătari din Moldova Nouă sunt gata să valorifice unul din nenumăratele bunuri pe care Dunărea a putut să le ofere locuitorilor orașului pe care-l străbate: peștele. Astfel, aceștia (bucătării) examinează, cu meticulozitate, rețeta/rețetele de preparare, iar iscusința și ingeniozitatea îi determină să dețină condimentul magic pentru câștigarea trofeului de cea mai bună ciorbă în cadrul concursului.

În timp ce bucătării se vor duela în găsirea condimentului magic pentru cea mai bună ciorbă, zece ansambluri de dans (opt dintre acestea din Clisura Dunării și două din Serbia) și trei competiții sportive (fotbal, pescuit, tenis de masă) vor reprezenta condimentele surpriză pentru ca întregul eveniment să fie unul de neuitat.

Cu o vechime de peste un deceniu, continuitatea competiției gastronomice nu ar fi fost posibilă fără sprijinul tuturor celor implicați: organizatori (ORGANIZAȚIA LOCALĂ UNIUNEA SÂRBILOR din Moldova Veche) și parteneri (Primăria Moldova Nouă, Consiliul Local Moldova Nouă și hebdomadarul sârbilor din Banat, Revista Nasa Rec).