Contrabanda își vede de treabă pe Clisura Dunării [FOTO]

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Socol au depistat un tânăr din Socol care a încercat să introducă ilegal în ţară, pe la „frontiera verde”, cantitatea de 290 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Socol au declanșat o acțiune pe linia combaterii  contrabandei cu țigări, în urma căreia au observat o persoană care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră cu statul vecin, transportând un bagaj în spate.

Persoana, care nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost legitimată şi condusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

„În urma verificărilor preliminare efectuate s-a stabilit că cel în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza județului Caraș-Severin. În bagajul pe care îl transporta în spate, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 290 de pachete cu ţigări, de proveniență Duty Free, pe care tânărul intenţiona să le comercializeze pe piaţa neagră din România. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările, în valoare de aproximativ 2.900 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”, ne-a declarat insp. Roxana Costache, purtătorul de cuvânt la ITPF Timișoara.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696261290972″]