Peste 70% dintre cadrele didactice cărășene au obținut o medie peste opt la examenul naţional de definitivat

Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Afișarea rezultatelor finale în ceea ce privește examenul național de definitivare arată o promovabilitate de peste 70% în rândul cadrelor didactice din Caraș-Severin. Dascălii promovați dobândesc astfel dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

„Procentul de promovare a examenului național de definitivare în învățământ – sesiunea 2020 – în județul Caraș-Severin a fost de 71,69%, un număr de 38 de candidați obținând media peste 8, necesară pentru a promova examenul, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale”, a transmis Ion Chiosa, purtător de cuvând în cadrul ISJ Caraş-Severin.

Reamintim că pentru susținerea probei scrise din data de 22 iulie au fost admiși 67 de candidați. Dintre aceștia, doar 65 au fost prezenți în centrul de examen (97%), un număr de 12 cadre didactice retrăgându-se în timpul evaluării.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Afișarea rezultatelor finale a avut loc astăzi, 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat: definitivat.edu.ro.

Sursa foto principal: realitatea.net.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/