Peste 7 milioane de pasageri au zburat spre și dinspre Timișoara cu una dintre primele companii low cost

wizzair
explo 1000x200

Una dintre cele mai cunoscute companii aeriene low cost din Europa sărbătorește 14 ani de când a înființat o bază în orașul de pe Bega. Peste 7 milioane de pasageri au zburat spre și dinspre Aeroportul Timișoara în acest timp.

Wizz Air sărbătorește a 14-a aniversare a bazei sale din Timișoara, inaugurată în data de 19 februarie 2009. Compania aeriană operează zboruri de pe Aeroportul Timișoara încă din 2008.

„Wizz Air, cel mai mare transportator aerian din România, își îndeplinește în continuare promisiunea de a oferi ocazii de călătorie la prețuri accesibile și oferte cu tarif redus pentru zborurile către și dinspre România. De la primul său zbor internațional de la Timişoara către Aeroportul Luton din Londra, în 2008, un total de peste șapte milioane de pasageri au rezervat bilete cu Wizz Air către și dinspre Aeroportul Internațional Timişoara”, au transmis reprezentanții companiei.

În 2023, Wizz Air a lansat o nouă rută de la Timișoara către Zakynthos, oferind o nouă destinație interesantă, pentru ca pasagerii să se poată bucura de vacanțe perfecte în Marea Ionică. Compania aeriană operează, de asemenea, mai multe rute către destinații cunoscute, precum Bruxelles, Paris Beauvais, Dortmund, Frankfurt Hahn, Baden-Baden, Memmingen, Bari, Bologna, Milano, Roma, Veneția, Barcelona, Madrid, Valencia, și Londra. În total, Wizz Air oferă 16 rute către 7 țări de pe Aeroportul Timișoara.

În 2023, Wizz Air va oferi peste 800.000 de locuri pentru pasagerii ce călătoresc către și dinspre Timișoara.

Totodată, compania aeriană a mărit numărul echipajului de la baza sa din Timișoara la peste 60 de membri ai echipajului de cabină și 25 de piloți, găzduind 2 aeronave și contribuind la dezvoltarea comunității locale, a economiei și la stimularea pieței locale de muncă în aviație și în sectorul turismului.

tmc 640