Peste 7 milioane de lei pentru reabilitarea celui mai complex centru social din Caraș-Severin

Centrul de recuperare „Bunavestire” din Caransebeș a intrat într-un amplu proces de reabilitare. Totul pentru ca zecile de beneficiari să aibă parte de cele mai bune condiții.

Centrul de recuperare, parte a Complexului de servicii sociale „Bunavestire” Caransebeş, se află de mai bine de doi ani într-un amplu proces de reabilitare. Proiectul avea ca termen de finalizare luna iunie a anului trecut, însă acesta a fost prelungit până în decembrie 2016. În total, valoarea lucrărilor se ridică la 7,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Guvernul României. Centrul de recuperare are în prezent 66 de beneficiari, copii și adulți cu dizabilități fizice sau psihice. Aceștia beneficiază de hrană, asistență medicală, îmbrăcăminte, educație și consiliere.

„Centrul de recuperare lucrează pentru copiii din centru și pentru alți copii de la asistenți maternali. Centrul de recuperare are 80 de locuri. La ora actuală sunt 66 de beneficiari, repartizați în alte cinci centre din județ, pentru că lucrările au obligat transferul copiilor în alte centre. Beneficiarii provin din mai multe locuri. O parte provin din alte centre din județ, dar fără dizabilități, copii care provin din familie, copii părăsiți. Aici primesc asistență medicală, în primul rând, pentru că necesită. Avem un medic și cinci asistente medicale”, declară Constantin Siladi, șeful centrului.

leader board 728 x 90 px

Centrul Bunavestire 2

Prezent astăzi la centrul din Caransebeș, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, își exprimă speranța ca proiectul să fie finalizat în timpul prevăzut de contract, iar beneficiarii să poată reveni în centru pentru a se folosi de noile condiții.