Peste 7.000 de doze de vaccin antigripal vor ajunge în cabinetele medicilor de familie din Timiș

Vaccinarea antigripală este cea mai eficientă soluție în prevenirea gripei sezoniere. Ministerul Sănătății a repartizat Direcției de Sănătate Publică Timiș a doua tranșă de doze de vaccin.

Gripa sezonieră este o boală virală contagioasă care se manifestă în lunile de iarnă, se poate transmite pe cale aeriană, prin contact direct cu persoana bolnavă sau prin contact mână-ochi, mână-nas, mână-gură cu suprafeţele contaminate cu secreţii. Virusul gripal scade rezistența organismului, iar vaccinarea este o metodă de prevenție eficientă. Primele simptome sunt febră, dureri de cap, oboseală, slăbiciune musculară, nas înfundat, dureri în gât, dureri generale, tuse și senzaţie de epuizare.

Potrivit informațiilor obținute de la Direcția de Sănătate Publică a județului Timiș, Ministerul Sănătății a repartizat cea de-a doua tranșă care însumează 7.280 de doze. Acestea vor ajunge în următoarea perioadă în cabinetele medicilor de familie. Prima tranșă a fost repartizată unităților spitalicești cu risc și personalului medical din Unitățile de Primiri Urgențe, Serviciului Județean de Ambulanță și celor din secțiile de Neonatologie. Ultima tranșă va fi livrată eșalonat până în 30 noiembrie.

Ministerul Sănătății a achiziționat anul acesta un milion și jumătate de doze de vaccin antigripal, cu aproximativ 200.000 în plus față de anul trecut.