ADR Vest implementează un nou proiect în valoare de 1,6 milioane euro!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest este parte a unui nou proiect care vizează industria 4.o, alături de alte șapte țări europene. Proiectul țintește către o Europă mai inteligentă prin inovare, digitalizare, transformare economică și sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii.

ADR Vest este parte a unui nou proiect cu finanțare europeană: „Regiuni Digitale – politici regionale care adoptă principiile Industriei 4.0 pentru digitalizare”.

Proiectul este finanțat prin Programul Interreg Europe 2014-2020, în care sunt implicate opt regiuni: Oberfranken (Germania), Slovenia Centrală (Slovenia), Espace Mittelland-Cantonul Berna (Elveția), Regiunea Border (Irlanda), Regiunea Centro (Portugalia), Cantabria (Spania), Varna (Bulgaria) și Regiunea Vest (România).

Provocarea lor comună în proiectul „Digital Regions – Regiuni Digitale” este aceea de a adapta politicile de inovare pentru a sprijini specializarea inteligentă în industria prelucrătoare, ca rezultat al trendului global Industria 4.0, cea de-a patra revoluție industrială și soluțiile sale, care se află la intersecția dintre transformarea digitală și capacitățile industriale avansate.

„Aceasta este o întâlnire cheie pentru parteneriat, deoarece, deși am lucrat împreună și ne-am întâlnit online în ultimele două luni, aceasta este prima ocazie pentru noi să ne întâlnim personal și să cunoaștem mai bine cu cine vom coopera în următorii ani.”, a punctat Jose Manuel San Emeterio, reprezentantul liderului de proiect, ERNACT, din Irlanda.

Obiectivul proiectului este creșterea cu 15%, până în anul 2022, a numărului de IMM-uri din industria prelucrătoare care cooperează cu alți actori din zona de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) din regiunile participante pentru a integra soluții ale I4.0.

„Digital Regions” este un proiect în valoare totală de 1,6 milioane euro, bugetul alocat Regiunii Vest fiind de 97.000 de euro. Perioada de implementare este de 42 de luni.

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/