Peste 600 de tablete pentru elevii Reșiței care nu pot participa la cursurile online

Primăria Reșița vine în sprijinul elevilor și liceenilor care întâmpină dificultăți în participarea la cursurile online susținute astfel din cauza pandemiei de coronavirus. În urma analizei situației din oraș, administrația locală a decis să achiziționeze peste 600 de tablete.

La nivelul județului Caraș-Severin, circa 8.600 de elevi nu au posibilitatea de a participa la cursurile susținute online. Pentru a veni în sprijinul celor din Reșița care se află în această situație, Primăria a solicitat școlilor și Inspectoratului Școlar Județean o situație clară cu privire la copiii aflați în dificultate. Totul, pentru a achiziționa tablete atât de utile în aceste vremuri.

„Am bugetat achiziționarea a 610 tablete pentru școlile și liceele din Reșița. Această bugetare vine ca urmare a solicitării pe care am făcut-o la Inspectoratul Școlar și la școlile din oraș. Am solicitat să ne spună câți elevi nu dispun la ora asta de mijloace de comunicare de această manieră. Consider că nu trebuie să limităm dreptul la educație niciunui copil. Se vor achiziționa în regim de urgență de către colegii mei de la Direcția de Achiziții Publice”, a declarat primarul Ioan Popa.

Fiecare tabletă costă aproximativ 700 de lei, așa că suma totală pe care Primăria Reșița o direcționează spre această achiziție se apropie de 100.000 de euro.