Aproape 170 de amenzi aplicate într-o singură zi în Caraș-Severin. Cele mai multe, pentru nerespectarea ordonanțelor militare

Nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, a normelor de conviețuire socială, abaterile de la normele silvice, precum și acțiunile comerciale ilicite i-au determinat pe polițiștii cărășeni să aplice 167 de amenzi, în valoare de peste 138.000 de lei, toate într-o singură zi, pe raza județului.

Peste 250 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au verificat ieri, 29 aprilie, în cadrul unor acțiuni de amploare, modul de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgenţă, a regulilor privind circulația pe drumurile publice și a normelor de conviețuire socială. Totodată, în cadrul acțiunilor au fost constituite dispozitive de ordine și siguranță publică pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanțele militare, menținerea ordinii și liniștii publice și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină.

Echipajele au verificat, în trafic, peste 750 de autovehicule și au legitimat peste 1.150 de persoane.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 138.215 de lei, 69 dintre acestea fiind date pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/ 1991, republicată, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice.

Alte trei sancțiuni contravenționale au fost aplicate în conformitate cu Legea nr. 171 din 2010, republicată, privind stabilirea și sancţionarea contravențiilor silvice, fiind confiscați în total aproape 120 mc. de material lemnos, în valoare de peste 35.000 de lei.

Pentru combaterea acțiunilor comerciale ilicite, au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.000 de lei, fiind confiscate produse alimentare și produse pe bază de clor.

Tot în cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care trei privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.