FOTO-VIDEO. Criză, criză, dar lucrările merg brici, iar oamenii sunt dispuși să cumpere apartamente

Dacă suntem blocați în case, asta nu înseamnă că lucrurile stau pe loc și economia este amorțită total. Se construiește, se fac planuri pentru revigorarea afacerilor și se cumpără… locuințe.

Este de ajuns să faci doar o scurtă plimbare prin Reșița și să rămâi plăcut surprins. Nu în sensul aglomerării de pe șosele, nici al numărului mare de persoane aflate la plimbare ca altădată, ci pur și simplu să constați cât de repede se mișcă proiectele de construcții chiar și în această perioadă.

 

Mai sunt doar câteva etape și mult așteptatul complex rezidențial „City Center Reșița”, situat chiar în centrul orașului va fi finalizat. Surpriza va fi de proporții, atunci când proiectul va ajunge la final și vom putea admira spațiul modern, o pată de culoare revigorantă, care își mai așteaptă doar proprietarii să se mute în noul cămin. Se lucrează ca la carte, conform graficului de execuție, la capacitate maximă, iar clădirea deja s-a conturat. În paralel se execută lucrări de zidărie, închidere, finisaje, instalații sanitare și electrice, se lucrează pe mai multe fronturi tocmai pentru a livra apartamentele în termenul stabilit.

„Oamenii sunt speriați că lumea s-a oprit în loc, nu este așa, mergem mai departe și pot spune că lucrăm mai bine ca înainte, cu toate motoarele turate. Până în acest moment am vândut aproximativ 50% din apartamentele scoase la vânzare, iar solicitările nu contenesc să apară, chiar și în această perioadă, ceea ce este un semn foarte bun și cred că lucrurile revin la normal încet, încet. Chiar dacă mulți au comparat ofertele noastre cu cele din Timiș, în domeniul imobiliarelor, pot spune că prețurile reflectă nivele de confort până la cel mai mic bănuț, fără a vorbi de prețuri exagerate. Sunt de maxim bun simț și cât se poate de ancorate la realitate, mai exact, ne batem de la egal la egal cu cele mai de referință proiecte de acolo”, a declarat Emanuel Aconstantinesei, reprezentantul de vânzări al „City Center Reșița”.

 

Complexul rezidențial are o structură formată din demisol, parter și 6 etaje, 71 de apartamente de două și trei camere, cu suprafețe cuprinse între 50 și 220 m pătrați. De asemenea, există platforme de parcare interioară și exterioară, precum și platforme pentru încărcarea electrică a mașinilor, iar o parte din demisol și o mare parte din parter vor fi alocate unor activități comerciale și administrative.

Investiția mai cuprinde spații verzi, grădini suspendate, alei pietonale, plantații de arbori și arbuști, locuri de joacă pentru copii, iluminat arhitectural, alei pietonale, mobilier urban adecvat, două lifturi interioare, hol de acces cu design de recepție, spații tampon de depozitare la demisol.

Apartamentele cu un design rafinat se vând finisate la cheie, cu finisaje premium, au dotări de tip smart home, sistem de încălzire ultramodern prin module termice, servicii de supraveghere pază 24 din 24 ore, nivel ridicat de confort și siguranță, iar proprietarul va primi și două proiecte de design clasic și modern, incluse în preț.

 

Pentru a conferi un plus de valabilitate și încredere celor care încă sunt în dubii în creea ce privește achiziționarea unei locuințe, statisticile din ultima perioadă arată că 80% dintre cumpărători și chiriași continuă să caute proprietăți. „Nevoia de locuire nu poate dispărea pur și simplu”. Potrivit unui chestionar aplicat de „Imobiliare.ro” în rândul vizitatorilor de pe portal, în perioada 9-16 aprilie, majoritatea românilor care au o nevoie imobiliară în momentul de față se arată în continuare interesați de această piață, rămânând activi în procesul de căutare, în ciuda situației create de răspândirea COVID-19. Dintre cei care au răspuns chestionarului adresat de Imobiliare.ro, majoritatea, anume 72% din total, ar fi interesați de achiziția unei proprietăți imobiliare, în vreme ce 16% ar vrea să închirieze.

Aproximativ jumătate dintre potențialii cumpărători au declarat că situația actuală le-a afectat puțin (26%) sau chiar deloc (25%) procesul de căutare a unei proprietăți imobiliare, aceștia continuând să contacteze proprietarii sau agenții vânzători pentru imobilele care îi interesează. Pe de altă parte, 32% dintre participanții la studiu au spus că, deși urmăresc proprietăți, nu mai contactează proprietarii sau agenții vânzători, în vreme ce restul de 17% și-au suspendat căutarea.

 

Toate informațiile suplimentare legate de vânzarea imobilelor City Center Reșița se pot obține la nr de tel: 0739 39 50 30 sau 0739 39 50 40 sau la adresa de email vanzari@ccresita.ro sau www. ccresita.ro.