Peste 4.000 de elevi cărășeni din anii terminali revin pe băncile școlilor timp de două săptămâni

În vederea obținerii de rezultate notabile atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat, elevii aflați în clasele a VIII-a și a XII-a vor reveni în unitățile de învățământ timp de două săptămâni, aceștia având ocazia să-și îmbunătățească cunoștințele la materiile unde vor avea de susținut examene.

„Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a/XIII-a, cei din anii de final de ciclu profesional și postliceal, vor reveni în unitățile de învățământ, începând cu data de 2 iunie, pentru două săptămâni. Vor avea loc doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Revenirea în unitățile de învățământ va fi una prudentă și controlată pentru a preveni răspândirea COVID-19.”, transmite purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Referitor la elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, prezența acestora la cursuri va fi opțională, singurii în măsură să ia o decizie în acest sens fiind părinții.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății vor elabora un ordin comun, în care se vor stabili toate măsurile de siguranță privind reluarea activității în unitățile de învățământ.

„Sala de clasă va fi igienizată corespunzător, vor fi realizate culoare semnalizate special, iar în încăpere vor fi maximum 10 elevi, respectând măsurile de distanțare.”, a mai ținut să precizeze Ion Chiosa.

În vara acestui an, un număr de 4.422 de elevi din Caraş-Severin se vor prezenta pentru a susţine examenele naţionale, aceştia fiind împărţiţi după cum urmează:

– clasa a VIII-a: 2.241 de elevi;

– clasa a XII-a: 1.685 de elevi;

– clasa a XIII-a seral: 496 de elevi.

Sursa foto: descopera.ro.