Tablete gratuite pentru toţi elevii unei şcoli din Timiş. Cui aparţine iniţiativa?

Iniţiativă inedită din partea administraţiei comunei Şag, care vine în sprijinul educaţiei. Având în vedere că orele se vor ţine în continuare online, nu toţi copiii beneficiază de mijloacele necesare acestui tip de învăţământ. Tocmai de aceea, primarul Flavius Alin Roşu şi-a propus ca prin intermediul şcolii să ofere fiecărui elev câte o tabletă în mod gratuit.

Învăţământul la distanţă este o consecinţă a situaţiei speciale în care ne aflăm şi la care trebuie să ne adaptăm. Nu toţi avem însă mijloacele necesare, mai ales elevii din mediul rural. Reprezentanţii administraţiei locale din Şag sunt conştienţi de acest lucru şi vor să ofere fiecărui elev de la Şcoala Gimnazială din localitate câte o tabletă care să le faciliteze procesul educațional.

„Având în vedere faptul că elevii nu vor putea merge încă la şcoală, am căutat soluţii pentru a diminua cât mai puţin acest impact educaţional asupra pregătirii copiilor noştri. Analizăm de ceva vreme această situaţie. Prin urmare, mâine dimineaţă (n.r. joi) am stabilit o întâlnire, cu factori din acest domeniu al educaţiei online. Scopul e punerea la dispoziţia Şcolii Gimnaziale Şag a unei platforme IT/online care să deservească nevoile de educaţie la distanţa ale copiilor. Dar care să acopere şi nevoia de administrare a lecţiilor de către profesori şi bineinteles a părinţilor. În principiu, ideea mea e să oferim, prin intermediul şcolii, câte o tabletă fiecărui elev al Şcolii Gimnaziale Şag, care să faciliteze accesul copiilor la lecţiile ce se vor preda la distanţă, prin intermediul unei platforme specializate”, a precizat Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag.

Tabletele vor fi puse la dispoziţia elevilor Şcolii Gimnaziale din Şag, în mod gratuit, prin intermediul şcolii. „Voi propune în acest sens o rectificare de buget colegilor din Consiliul Local Şag – cel mai probabil din sumele prevăzute pentru Agenda Culturală 2020, pentru a face posibil acest demers absolut obligatoriu în situaţia dată”, a completat primarul.

Aceste tablete, vor urma să fie folosite în sistemul educaţional și după trecerea pandemiei.