Peste 500 de șoferi s-au trezit cu amenzi pentru că datele din roviniete erau eronate

281255702 3093619617564763 2095430673913357222 n
promovare online Timisoara Casa Auto

Peste 500 de șoferi din România s-au trezit, numai anul acesta, cu amenzi pentru că datele din roviniete erau eronate, avertizează CNAIR. Problema este că, deși se pot depune sesizări la Compania de Drumuri, contravenția poate fi anulată doar de o instanță.

„CNAIR adresează utilizatorilor rețelei de drumuri naționale și autostrăzi rugămintea de a verifica cu atenție datele de identificare ale vehiculelor înainte de achitarea rovinietei/peajului, indiferent de modalitatea aleasă (SMS, în punctele de distribuție, terminale asistate/neasistate, portaluri sau aplicații destinate telefoanelor mobile). Această atenționare vine în urma înregistrarii la nivelul CNAIR, de la începutul anului 2022, a unui număr de peste 500 de solicitări de corecție a numerelor de înmatriculare. Multe dintre aceste solicitări au fost transmise ulterior primirii unor procese verbale de constatare a contravenției.

Astfel, chiar și în condițiile în care corecțiile solicitate se pot realiza, procesele verbale de constatare a contravenției încheiate nu pot fi anulate de către CNAIR, ci doar de o instanță de judecată și doar în urma formulării, de către utilizatori, a unor plângeri contravenționale împotriva acestora”, transmite CNAIR.

promovare banner maxagro

Cel mai des întâlnite erori sunt inversarea cifrelor aferente numărului de înmatriculare sau un caracter greșit din combinația de trei litere aferentă acestuia.

publicitate tmc 640